Yoğun ilginin olduğu TGH 23. olağan genel kurulunda Nebahat Güçlü oylamaya katılan delegelerden 63'ünün, Bayram İnan ise 29'unun oyunu aldı.

‘TANER AKÇAM’A MHP KONUSUNDA BİLİRKİŞİ OLARAK BAŞVURMAM HATAYDI’

Mesut Sipahi, Ahmet Büyükyılmaz ve Bilge Yörenç’in divan başkanlığında gerçekleşen TGH Genel Kurulu'nda, Güçlü’nün Hamburg seçimleri öncesinde Ülkücüler tarafından düzenlenen 'Kültür ve Ülkü Şöleni'ne katılması bir kez daha sert bir biçimde eleştirildi.

NEBAHAT GÜÇLÜ: ‘EVET MİLLİYETÇİYİM’

Genel kurulda ağırlıklı olarak ülkücü ve ulusalcı delegelerin olduğunu bilen Güçlü, konuşmasında milliyetçi olduğunu ve Ermeni soykırımını tanıyan Prof. Dr. Taner Akçam'dan MHP'yi aklama konusunda bilirkişi raporu hazırlama talebi istemekle hata yaptığını söyledi. Güçlü, " Evet milliyetçiyim. Türkiye'de son 20-30 yılda değişmeler oldu. Siyasette hata yapılır. Şunu öğrendim ki Taner Akçam'dan MHP konusunda bilirkişi raporu istemekle hata yaptım dedi.



'İKİ YIL ÖNCE BENİ COŞTUR ÖNERDİ, BUGÜN KARŞI ÇIKIYOR'

Güçlü iki yıl önce TGH’da başkan olma gibi bir amacının olmadığını ancak HADD Başkanı Coşkun Coştur’un ısrarı doğrultusunda aday olduğunu ifade ederek ‘’ Mutlaka başkan olacağım diye bu yola çıkmadım. Delegeler buna karar verdiler. TGH’da istifa eden arkadaşlar istifa etmemeliydiler. Daha düne kadar TGH üyesi Coşkun Coştur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP kökenli Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermek için burada mücadele verdi. TGH içinde farklı görüşlerin olması kimi rahatsız ediyor ki? Erkan Erçin CHP’nin Başkanı olarak TGH yönetimine girdi. O zaman siyaset alet edilmiyor da, ben eğitim konusunda görüş bildirmek üzere Ülkücü Derneği’ne gidip konuşma yapmam mı sorun oluyor? Siyasetin her alanında olmalıyız. Evet milliyetçiyim. Burada Türk politikasını yapmak istemiyorum. Herkese aynı mesafe ile yaklaşmaya çalıştım’ dedi.


‘TANER AKÇAM KONUSUNDA HATA YAPTIM’

Güçlü konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘ Siyasette hatalar yapılır. Evet bir konuda hatamı anladım. Ermeni soykırımı konusunda görüşleri ile tanınan Prof. Taner Akçam’dan bilirkişi raporu almak bir hataydı. Akçam’ın yanı sıra Prof. Hakkı Keskin’den de, Dr. Yaşar Aydın’dan da aldım. Taner Akçam konusunda hata yaptım. Hatalarmdan çok şey öğrendim. İnandığım bir şeyi sonuna kadar bütün enerjimle mücadele ederim.‘’


BAYRAM İNAN: 'TGH KURULUŞ FELESEFESİNİN DIŞINA ÇIKMIŞTIR'

TGH Başkanlığı için yarışan Bayram İnan ise, TGH“nin kuruluş felsefesinin dışına çıkmaya başladığını ifade ederek, “Şu an TGH çıkmazın içindedir. Sendika ve emekçilerin sorunlarına duyarsız kaldı. Sadece Alman ırkçılığına karşı değil, her türlü ırkçılıkla mücadele etmeliyiz. Türkiye ve Avrupa’daki ırkçılara karşı da tavır koyulmalıdır. Şu an TGH bir çıkmazın içindedir. Ayrıştırma dili kullanılmamalıdır. Bence Sünni-Alevi ayrımı yapılmamalıdır. Kimseye dili, ırkı ve dininden dolayı ayrımcılık yapılmamalı. Emekçiler burada devre dışı bırakıldı. Greve giden emekçilerin yanında TGH olmadı. Yaşlı ve emeklilerimiz unutuldu, bu konuda çalışmalar yapılmalı, Akademisyenlere ve yüksek öğrenimdeki gençlere yönelik çalışmalar yapılmalı. Irkçılığa karşı spor projesini hayata geçirmek için caba harcayacağım’ şeklinde konuştu.



Bir soru üzerine Bayram İnan, ‘Ermenilerin de katılacağı bir toplantı düzenlenmeli, tek taraflı toplantılar olmaz. Ermeni Soykırımı konusunu Tarihçilere ve bilim adamlarına bırakılmalıdır. TGH'nın çözeceği bir konu değil. Ancak tabi ki toplantılar düzenlenmelidir’dedi.


ERKAN ERÇİN : ‘TGH BARIŞ DİLİNİ İNŞA EDEMEDİ’


Güçlü’nün Ülkücüler tarafından düzenlenen Kültür Şölenine katılmasının ardından TGH yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Erkan Erçin TGH’nın mevcut yapı itibariyle barış dili inşa edemediğini savundu. Erçin, ‘’Bizler bellli amaçlarla yönetime girdik. TGH’ya girerken bağlı olduğum Alevi kesim tarafından başlangıçta çok tepki aldım. Umduğumuzu bulduk mu? hayır. Burada sanki TGH başkanı hiçbir şey olmamış gibi bir konuşma yapıyor. TGH bugün ayrıştırıcı bir dil kullanmaktadır. Biz her zaman aşırı milliyetçi bir dili reddettik. Bugün TGH başkanı ayrılıkçı bir dil kullandığı için bunu affetmiyorum’ şeklinde görüş bildirdi.
COŞKUN COŞTUR : ‘TGH YEŞİLLER PARTİSİNİN ARKA BAHÇESİYDİ’

Başkan yardımcılığı görevinden istifa eden ekip içinde yer alan ve aynı zamanda Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Coşkun Coştur, TGH’nın Hüseyin Yılmaz dönemindeki bazı finansal yanlışlıklarından kaynaklanan nedenlerden dolayı yeni yönetimi inşa ettiklerini ancak; Güçlü’nün Hamburg eyalet seçimlerinde milletvekili adayı olmasından sonra yönetim kurulu içinde ekip çalışması anlamında sıkıntıların ortaya çıktığını söyledi. Güçlü’yi ekip çalışmaması yapmama konusunda ‘histeriklikle’ suçlayan Coştur şöyle görüş bildirdi: ‘’Bizler TGH hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmasın diye girdik. Ancak son zamanlarda TGH Yeşiller partisinin arka bahçesi haline gelmeye başlamıştı. Bu konuyu kamouyunda gündeme getirmeyemeye çalıştık. Ne zaman ki TGH başkanı olarak Ülkücülerin toplantısına gitti. O zaman tepkimizi vermek zorunda kaldık.‘
‘GÜÇLÜ GAZETECİ ARKADAŞI TEHDİT ETTİ’


Güçlü’nün Ülkücü Konferansına katılmasını haber yapan bır gazetecinın bızzat Güçlü tarafından tehdit edildiğini ifade eden Coştur, ‘’ Güçlü bizzat muhabir arkadaşı arayarak Ülkücü toplantısına katıldığını gizlemek istemiş ve haber sitesinden resminin çıkarılmasını talep etmiştir. Ancak biz bunu kabul etmedik. Sosyal medyada bazı şeyleri nasıl engellleyebilirsiniz? Sonuçta kim TGH’yı kişisel kariyer amaçlı kullanırsa buna izin vermemeliyiz’ dedi.
HAAK-BİR BAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN GİBİ ALEVİLERİ HEDEF GÖSTERDİ’


TGH delegesi olan Hamburg Alevi Kültür Derneği Başkanı Orhan Özgür, "Nebahat Güçlü’nün sosyal medyada çalıştığı Paritaetische Wohlfahrtsverband Alevi derneklerinin şikayeti üzerine işten atıldığı iddialarının doğru olmadığını savundu. Özgür ‘’ Hiçbir Alman firması bir kişinin tavsiyesi ya da şikayeti üzerine bir kimseyi işten çıkarmaz. Sosyal medya üzreinden Güçlü’nün bu tür terbiyesiz sataşmalarını kınıyorum. Güçlü, Recep Tayyip Erdoğan gibi Alevi derneklerini doğrudan hedef göstermiştir. Bizler bazı sosyal medya tetikçileri tarafından da hedef gösterilmekteyiz’ şeklinde görüş bildirdi.

DEMOKRAT ÇORUMLULAR PLATFORMU'NDAN
SERT ELEŞTİRİ GELDİ

Demokrat Çorumlular Platformu adına konuşan Haydar Yenmez Güçlü’yü sert bir şekilde eleştirerek, ‘’Hem kendinizi aklayabilmek, hem de attığınız yanlış adımı bilimsel ve politik olarak savunabilmek için kendinize Prof. Taner Akçam’ı akıl hocası seçtiniz. Dünyada Ermeni Soykırımı'nı en ateşli savunan bilim adamlarının başını çeken birisini nasll oluyor da çaresiz kalınca ve işinize gelince hemen bilirkişi ve akıl hocası yapıyorsunuz? Sizin siyasi adımınız ve tavrınız yüzünden yıllardır bu kurum içerisinde omuz omuza görev yapmış düşmanlara karşı mücadele etmiş insanları birbirine düşürdünüz. Başınızı iki elinizin arasına alıp hiç vicdan muhasebesi yaptınız mı? Seçimi kazandınız fakat tüm bu kaybettiklerinize değdi mi sevgili Nebahat Güçlü. Nasıl dün Milli Görüş genetik yapısı ile TGH uyuşmadıysa bugünkü attığınız siyasi adımda genetik olarak bu kurumun yapısı ile uyuşmuyor. Bunu görebilmeniz için illa da Anadoluda tekrar bir Maraş veya Çorum katliamı yaşanması mı gerekiyor?’ dedi.



TGH'da Yönetim Kurulu üyelerinin görev dağılımı şu şekilde:

Başkan
: Nebahat Güçlü. Başkan Yardımcıları: Demir Ali Kurtuldu ve Kamuran Pelek . Yönetim Kurulu: Semra Gülender, Özlem Eryüksel, Zeynep Arslan, Murat Yıldırım ve Coşkun Üresin Sayman: Namık Yener . Yönetim Kurulu yedek üyelikleri: Önder Zeybek, Ertaş Akçelik ve Coşkun Aksu. Denetim Kurulu: Mesut Sipahi, Ahmet Büyükyılmaz ve Bilge Yörenç .  Yönetim ve Denetim Kurulları seçimlerinden sonra, Hamburg Türk Toplumu‘na üyelik başvurusunda bulunan aşağıdaki dernek ve kuruluşların üyeliği delegelerin oy çokluğuyla onaylandı:

Hamburg ve Çevresi Türk Sanatçıları İnisiyatifi  Kuzey Almanya Tokatlılar Derneği  Irak Türkmenler Derneği  Çağdaş Kadınlar İnisiyatifi