‘Muhafazakar Türkiye bunu da gördü. Şaka değil. Atezim derneği kuruldu‘ denilen haberde şu ifadeler kullanıldı: “Zinanın suç sayılmadığı, domuz etinin kasap raflarından market reyonlarına indiği, eşcinselliğin legalleştirildiği, annesütü bankalarının kurulmak istendiği ‘yeni’ Türkiye’de bir ilk daha yaşandı. Ateizm Derneği resmi izinle kuruldu. Böylece, ‘Allah (c.c.)’ın varlığını inkâr’ ve dini değerlerimizin tamamına hakaret devlet şemsiyesi altına alındı. Müslüman! Bunu da açıkla!”

Propaganda için haber dilinin bile hiçe sayıldığı ‘haberde‘, “Amacı İslâm ile yoğrulmuş topraklarda devlet izniyle Müslüman zihinleri zehirlemek olan bu derneğe yetkililerin hangi akla hizmet onay verdiği bilinmiyor. Türkiye genelinde örgütlenme hedefinde olan derneğin internet sitesi dahi kuruldu” denildi.

Derneğin ‘ateizmdernegi.org’ internet sitesi üzerinden propagandaya başladığını da iddia eden gazete “(…) Ateistler, sitenin girişine ise, “Düşünün! Ufacık bir sorgu sizi gerçeğe götürebilir” yazdılar. Allah yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in onlarca ayetinde insanı akletmeye ve düşünmeye sevk ederken, Ateizm Derneği sitesinde sanki düşünme yetisi Allah tarafından kısıtlandırılıyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu da Ateistlerin havanda su dövdüğünü gösteriyor” diye yazdı.

Ateizm Derneği Girişimi, 17 Nisan’da Türkiye’nin ilk ve şimdilik tek ‘Ateizm Derneği’ni kurmuştu.