Köln Malatyalılar Derneği üyeleri, Almanya’nın Köln kentindeki her yıl düzenlenen ve uluslararası yoğun ilgi gören karnavalda kayısı dağıttılar.

KAYISI ŞEKLİNDE KIYAFETLER GİYDİLER

Malatyalılar, Köln’de Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Ehrenfeld semtinde kayısı şeklinde kıyafetler giyerek katıldıkları Köln karnavalında, paketlenmiş şekilde Malatya'dan getirilen bir ton kayısı dağıttılar.

Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit, Almanya’da ‘5. Mevsim’ olarak adlandırılan Köln’deki karnaval geçidinde, karnavala katılan tek Türkiye kökenli dernek olduklarını belirtti.

5 saat süren ve yağmura rağmen yoğun ilgi gören karnavala ilişkin Hidayet Yiğit şunları söyledi:

Köln Malatyalılar Derneği olarak bugün 5. defa katıldığımız Köln Karnavalı'nda Malatyamızı ve kayısımızı en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadık. İçinde yaşadığımız topluma uyum konusunda kendilerine ne kadar yakın olduğumuzu gösterdik. Korteje katılan tek yabancı dernek olarak Malatya'da özel hazırlattığımız kayısımızı dağıttık.

Bu organizasyonda emeği geçen Köln Malatyalılar Derneği yönetim kurulu arkadaşlarıma özellikle Bayram Türker'e, bizleri bu günde desteklemek için Malatya'dan buraya gelen sayın Mehmet Fendoğlu ve Ergün Tunca'ya Avrupa Malatyalılar Federasyonu Genel Başkanı Murat Alabaş'a, Ramazan, Salim ve Metin kardeşlerime çok teşekkur ediyorum. Ayrıca burada misafirlerimize gösterdiği yakın ilgiden dolayı Köln Galatasaraylılar Derneği Başkanı Yakup Peker kardeşime ve kaysılarımızı bu yılda karşılık beklemeden bize gönderen Toska firmasına ve sahibi Mustafa Tosun'a, kaysılarımızın buraya gelmesinde çok emeği olan THY Köln ve Malatya müdurlerimiz Yiğit Bilge Avcı ve Hasan Özgül'e çok teşekkur ediyoruz.Yine bugun korteje katılıp kayısılarımızı dağıtan ekibime de çok teşekkur ediyoruz.

fasching in köln ile ilgili görsel sonucu