Köln Emniyet Müdürlüğü, festivalin yapılacağı Rheinenergie Stadyumu'nun bağlı olduğu Kölner Sportstätten GmbH'dan stadyumun kullanılması için sözleşme imzalamamasını istedi. 

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) tarafından organize edilen etkinlik için polis güvenlik kaygıları nedeniyle bu şekilde hareket edildiğini açıkladı. Köln Emniyet Müdürü Jürgen Mathies yaptığı yazılı açıklamada, şu anda Türkiye'de devam eden siyasi gerginlik nedeniyle Almanya'daki Türkler ve Kürtlerin hassas olduklarını ve bunun kendilerinde kaygı yarattığını bildirdi.

Köln polisi, festivalin yapılacağı stadyumda Almanya'da yasaklı olan PKK'nin plaket, bayraklar ve örgüt yöneticilerinin video mesajlarıyla propagandasının yapılabileceğini de belirtti.

Festivalin düzenlenmesi durumunda milliyetçi Türkler ile festivale gelenler arasında gerginlik ve çatışmalar yaşanması ihtimaline de dikkat çekildi. Köln Emniyet Müdürü Mathies, Kölner Sportstätten GmbH ile 17 Ağustos'ta görüştüklerini ve stadyumun “24. Kürt Kültür Festivali” için verilmeyeceğini açıkladı.