ALMANYA'da Köln kentindeki Neumarkt Meydanı'nda Halk Meclisi bünyesinde kurulan çadırda “Hayır” kampanyası başlatıldı.

Kısa zaman önce CHP Köln Derneği girişimiyle kurulan ve yaklaşık 80 sivil toplum kuruluşunun içinde olduğu Halk Meclisi Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde her şehirde çadır kurarak “HAYIR” kampanyasını yürütecekleri bildirildi.

MUTLAKA OY KULLANIN

16 Nisan'da Türkiye'de yapılacak referandumda Avrupa çok önemli olduğunu belirten CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan kampanya hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

“Avrupa'da 27 Mart'ta sandıklar kurulacak ve 9 Nisan'a kadar oy kullanılacak. Herkesin mutlaka sandığa gitmesi gerekiyor. Kısa zaman önce yaklaşık 80 sivil toplum kuruluşu bir araya geldi. Refarandumdan ötürü ortak çalışma kararı aldı. Bugün Köln'de start verdik. KRV'de Halk Meclisi üyeleri bulundukları şehirlerde çadır kurarak ve çeşitli etkinliklerle halkı bilgilendirilecek.

Çok önemsediğimiz referandum için siyasi kimliklerimizi, din, inanç ve etnik kimliklerimizi evde bıraktık. Çünkü mesele Türkiye meselesidir. Çünkü burada oylanan Türkiye'dir. Çünkü rejim değişikliği tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bunun için milliyetçi, ülkücü, muhafazakar, mukaddesatçı, dindar, liberal, sağcı ve solculara sesleniyoruz; oylanacak olan ortak geleceğimizdir, oylanacak olan cumhuriyetimizdir. Millete ait olan egemenliğin milletten alınıp bir kişiye devredilmesini istemiyoruz”

ŞİİRLİ, TÜRKÜLÜ HALAYLI

Yüzlerce insanın ziyaret ettiği çadırda CHP Köln Derneği kadınlar grubunun hazırladığı “Zühtü” türküsü ve “İzmir Marşı” okundu. Ozan Ali Karadayı'nın kendi yazıp bağlama eşliğinde okuduğu “hayır” adlı şiiri çok beğenildi. Halk Meclisi üyeleri Türkçe ve Almanca olarak hazırlanan bildirileri Köln sokaklarında dağıttılar. Neumarkt meydanında davullu zurnalı halay çeken vatandaşları izleyen Almanlar da alkışladı.

Metin ES/ KÖLN