Geçtiğimiz mart ayındaki Genel Kurul'da üyesi olduğu Hamburg Türk Toplumu'ndan (TGH) 'Nebahat Güçlü’nün delegelik aşamasında kendilerine verdiği sözleri yerine getirmediği' gerekçesiyle oy çokluğu ile ayrılma kararı alan Inter Hamburg, eyalet düzeyindeki en başarılı Türkiye kökenli futbol takımlarının başında geliyor.

Inter Hamburg, Altona ilçesinde (Bezirksliga) sürdürdüğü başarısını, yeni sezonda eyalet düzeyinde (Landesliga) sürdürecek.



Haftalar öncesinden şampiyonluğu kesinleşen Inter Hamburg, geçen sezon, ilçe düzeyindeki Kreisliga’da kendi kümesinde şampiyon olmuş ve Bezirksliga’ya yükselmişti.



Kulüp Başkanı işadamı Mehmet Geyik, sezon başında söylediği hedeflerine ulaşılmasında katkısı olan herkese teşekkür ederek, gelecek sezon Landesliga’da da başarılı bir futbol sergileme gayretinde olacaklarını belirtti. Geyik, "Landesliga’da da şampiyon olmak için kadromuza yeni takviyeler yaparak yolumuza devam edeceğiz” dedi.



Maçın bitiş düdüğü ile birlikte büyük sevinç yaşayan ve saha içinden şampanya patlatarak şampiyonluğu kutlayan oyuncular, takım antrönürü ve Kulup Başkanı Mehmet Geyik'i bir süre omuzlara alıp havaya atarak kutlamaya devam etti.



Kendi saha ve seyircisi önünde sezonun son maçına çıkan İnter Hamburg futbolcuları, başlarına şampiyonluk sembolü olarak kırmızı boya sürdüğü, kulüp yöneticilerinin de “Bezirksliga Süd Meister, 2015/16” yazılı tişörtleri giyerek şampiyonluğu kutladılar.



İkinci başkan Bülent İreçge yönetim kurulu üye ve yöneticileri Musa Özer, Ahmet Geyik, Mehmet Günyar, Himmet Keklikçi, Ercan Uzunpınar, Kazım Korkmaz, Süleyman Sütçü, Mehmet Eminkaya, Gündüz Sümbül, Garip Sümbül, Hamburg BJK Derneği başkanı ve denetlemem kurulu üyesi Lütfü Kortağ’ın yanı sıra, çok sayıda taraftar ve misafirlerin katıldıkları kutlama, Davul-Zurna eşliğinde halaylar çekerek devam etti.



Inter Hamburg kulübü, Köfteci Dayı’nın sahada hazırladığ grille, futbolcu, taraftar ve misafirlerine köfte ikram etti.

İnter Hamburg sahasına Türkiye liginde şampiyon olan Beşiktaş’ın bayrağı da asıldı ve iki şampiyonun coşkusu birlikte kutlandı
.

Haber-Foto: Mustafa Akpolat