Mustafa Akpolat / Hamburg


Hamburg Basın Birliği'nden yılın son basın kahvaltısı. HTTB adına yeni dernek üyelerinden Süheyla Kaplan, Mustafa Akpolat, Salim Yıldız ve Sibel Gazi Tabel'in ev sahipliğinde yapılan kahvaltıda, Yeşiller Partisi Hamburg Eyalet Milletvekili Filiz Demirel ve Yeşiller Altona Belediye Meclis üyesi Yusuf Uzundağ konuk olarak katılarak, gündemi değerlendiren birer konuşma yaptılar. 


20'den fazla basın mensubunun katılım sağladığı kahvaltıda, açılış konuşmasını Başkan Hüseyin Dörtyol, gündem maddelerinin tartışıldığı toplantıyı ise, Yönetim Kurulu üyesi Adil Yiğit yönetti.

HTBB, 12 OCAK 2014 DE PANEL DÜZENLİYOR


Gündeme yönelik en önemli maddelerden, 12 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan '' Türkiye Çalışan Gazeteciler Günü'' etkinliği ile ilgili son gelişmeler anlatıldı.

Yönetim Kurulu toplantısında HTBB'nin kuruluşundan günümüze etkinlikleri ve üyelerini tanıtan bir 'Bülten' çıkartılması kararı, üyelere anlatılarak içerik konusunda çeşitli öneriler alındı. 

Hürriyet Gazetesi'nin Avrupa'daki bürolarının (ilan servisi ve Berlin bürosu hariç) kapatılması ve Aralık ayı sonunda (bu ay) işini kaybedecek olan Hürriyet bünyesinde çalışan meslektaşlar ile dayanışma konusunda neler yapabiliriz içerikli görüşler ifade edildi. 

BASIN MENSUPLARI ARASI İLİŞKİLERDE, KIRICI OLMAMAYA ÖZEN GÖSTERİLECEK


Basın mensupları arasında ileriye yönelik olarak, günümüze kadarkinden daha seviyeli ve düzeyli ilişkilerin öne çıkartılmasına dikkat çekildi. Basın olanaklarını "silah olarak" kullanmadan, magazin gazetecilkten öte, etik kurallara uygun tarzda gazetecilik yapılarak gelecek nesillere örnek olunması tavsiye kararı alındı.

HTBB'nin günümüze kadar ki birlik ve beraberliğinin Hamburg dışındaki çeşitli kardeş basın kurumlarına da örnek olduğu ifade edilerek, önümüzdeki süreçte olası birlik girişimleri üzerine üyeler arasında görüş alış-verişine değinildi.

Birliğin dernek üyeliği ve e-mail üyelikleri hakkındaki bilgilerinin verildiği toplantıda, değişik konularda görüşler ifade edildi. 

Newessbar işletmecisi ve Nalband Müzik grubu kurucusu Murat İnce,  gitarıy'la, mini bir konser gerçekleştirdi. Keyifle dinlenen ve eşlik edilen  şarkılar sonrası, yaklaşık 4 saat süren kahvaltı, birlik ve dayanışma ruhu ile son buldu.

YEŞİLLER PARTİSİ EYALET  MİLLETVEKİLİ DEMİREL'DEN BÜYÜK KOALİSYONA ELEŞTİRİ



Kahvaltıda bir konuşma yapan Yeşiller Hamburg  Eyalet Milletvekili Filiz Demirel, Basın Birliği'nin önemi, ve gerekliliği ile ilgili görüşlerini dile getirdikten sonra, gündemde olan Büyük Koalisyon ve Lampedusa Mültecileri ile ilgili görüşlerini ifade etti.

Filiz Demirel, ''Büyük koalisyon'un, birlik partilerinin politikları  bilinen politikalarıdır ve yapacaklarını açık şekilde ifade ediyor ve uyguluyorlar, Ancak SPD açısından durum faklı, SPD'nin geldiği nokta bizi düşündürmelidir. SPD çok önemli 3-4 konuyla seçim propagandası yaptı, çifte vatandaşlık bunların başında gelmekteydi ama SPD verdiği sözlerinin hic birini yerine getirmedi". dedi 

Sözlerine devam eden Demirel, "Hamburg SPD'nin Müteciler ile ilgili politikasını, sizler de takip ediyorsunuz. Kış nedeniyle  SPD Hamburg Eyalet Hükümeti'nin mültecileri sınır dışı etmemesi yönündeki talepler, SPD'nin oylarıyla red edildi. Mültecilerle dayanışma amaçlı, orta dereceli okullarda  gerçekleşen Okul Boykotu ile beraber yaklaşık 3500 öğrencinin  dayanışma yürüyüşüne bile tahammül edemeyen Eğitim Bakanlığı, öğrencileri ''Okul kaçağı'' ilan etti. '' dedi


Altona İlçesi Yeşiller Partisi Belediye Meclis üyesi Yusuf Uzundağ ise, ''SPD'nin çifte vatandaşlık konusunda parti içerisinde hemfikir olmadığını düşünüyorum. Parti'de muhazafakar kesim Türkiyelilerin Almanya'da sayıları gereği yabancı kökenliler açısından en büyük kesimi oluşturmasından dolayı, bunların Almanya'da söz sahibi olmasından korkmaktadır ve yasanın bu şekilde kalmasından memun olduklarını düşünüyorum. Zaten yabancılar yasasının SPD tarafından değiştirilmesi ( Alman vatandaşlığına geçişin zorlaştırılması) bu nedeni de kapsamaktadır. Biz geçen şubat ayında Altona'da bir önerge verip, ilçe meclisi seçimlerinde 3. Dünya ülkelerinden gelenlerinde seçme ve seçilme hakkı almasını sağlamak istedik ama kabul edilmedi" dedi.

Foto : Kadir Taçgın