Başkan Mehmet Atak, yönetimde görev aldıkları sürece, derneğin gazeteciler arasındaki koordinesini sağlamak, gazetecilik seminerleri verebilme ve Türkiye’deki ulusal medyada staj olanakları sunulması gibi çok yönlü bir çalışma programı hazırladıklarını belirterek “Bölgemizde yaşayan gençlerimizden iki dilli yeni gazeteciler yetiştirmemiz lazım. Bunun için çalışmalar yapacağız."

Ayrıca ilk defa haber, resim ve röportaj dallarında yarışmalar düzenleyerek dereceye giren meslektaşlarımızı ödüllendireceğiz” dedi.

Başkonsolos Devrim Öztürk de basının toplumda çok önemli bir görevi olduğuna dikkat çekerek “Basın objektif olmalı. Medya silah olarak değil, toplumu doğru bilgilendirme olarak kullanılmalı” dedi.


Yeni aldıkları konsolosluk binası hakkında da bilgi veren Öztürk “Yeni binaya taşınmamız en az bir yıl sürer. Yeni binamızda halkımıza daha rahat bir ortam sunabileceğiz. Hamburg Başkonsolosluğu olarak facebook sayfası da hazırlıyoruz. Konsolosluğumza bağlı olan Hamburg ve Schleswig-Holstein Eyaleti’ndeki yaklaşık 140 bin Türkiye kökenli vatandışımıza en güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz” dedi.