-Mehmet Atak-


ORHAN CENGİZ ORGANİZE ETTİ


Gazeteci Zafer Özpolat ile Ali Akdemir'e karşı AKM'nin önceki yönetimince ortaya konulan tepkilerin medyada yer bulması karşısında, Alevi Federasyonu Kuzey Almanya Bölge Başkanı Orhan Cengiz, camia olarak bu olaydan duyulan rahatsızlığın ortadan kaldırılması için harekete geçti. Alevi Kültür Merkezi'nin genel kurul toplantısında Özgür Yüksel başkanlığındaki ekibin seçimi kazanması üzerine, Harburg, Bergedorf ve Rothensburgort bölgelerindeki Alevi Dernekleri ile temas kuran Orhan Cengiz'in organizesi sonucunda,  Hamburg Türk Basın Birliği yönetimiyle topluca görüşme kararı alındı.

AKM CEMEVİ'NDE 2 SAATLİK GÖRÜŞME


Muharrem ayının ilk günü AKM Cemevi'nde yapılan toplantıya, 4 Alevi Derneği'nden temsilciler ile Türk Basın Birliği yöneticileri iştirak etti. Alevi Federasyonu Kuzey Bölge Başkanı Orhan Cengiz'in yönettiğ toplantıda, gerginliklere yol açan konulara enine boyuna tartışıldı ve taraflar, kamuoyunda bu sebepten doğan olumsuz havanın ortadan kaldırılması noktasında görüş birliğine vardılar.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Gayet ılımlı bir havada geçen ve yaklaşık 2 saat süren toplantıya şu isimler katıldı:

Orhan Cengiz (A. F. Kuzey Bölge Başkanı), Mehmet Atak (HTBB Başkanı), Özgür Yüksel (HAKM Başkanı),Medet Doğan (Harburg Alevi Derneği Başkanı), Hasan Şimşek (HAAK-BİR), Alper Doğan (Bergedorf Alevi K. Merkezi), Avukat Mahmut Erdem (HAKM 2. Başkanı), Rıza Atamtürk (HTBB), Erdal Altuntaş (HTBB), Kadir Taçgın(HTBB), Zafer Özpolat (HTBB), Ali Akdemir(HTBB), Süleyman Kayhan (HTBB), Alevi Kültür Merkezi'nden Sibel Karasu, Mesude Aksoy, Şeref Arslan, Nurali Demir, Necmettin Açık ve Mustafa Keleş.

Ve.. MUTLU SON

Yapılan konuşmalarda, Medya mensuplarının haber yazma haklarının engellenmemesi gerektiği, bazı yanlış haberler karşısında dernekler ve kişisel olarak o yayın organına bu konuda açıklama ve tekzip yazıları gönderilmesinin şart olduğu, dernekler ve medya kurumlarının karşılıklı saygı ve işbirliği çerçevesinde hareket etmelerinin yararlı olacağı görüşü bir kere daha vurgulanarak, taraflar arasında mutabakat sağlanmış oldu. Toplantının sonunda, yeni AKM Başkanı Özgür Yüksel de faaliyet programı hakkında açıklamada bulundu.

MAHMUT ERDEM  HTBB'NİN FAHRİ AVUKATLIĞINI ÜSTLENDİ


Hamburg Alevi Kültür Merkezi'nin yeni yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak olan Avukat Mahmut Erdem, kendisine yapılan bir teklif üzerine, bundan böyle Hamburg Türk Basın Birliği'nin avukatlığını fahri olarak memnuniyetle üstlendiğini açıkladı.

AKM YÖNETİMİNDE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI


Öte yandan, 1 oy farkla seçimi kazanan Özgür Yüksel başkanlığındaki yeni Hamburg Alevi Kültür Merkezi Yönetim Kurulu, kendi arasında görev bölümü yaptı. Yeni yönetimimdeki görevlendirme şöyle:

Başkan: Özgür Yüksel

Bşk. Yrd: Mahmut Erdem

Sekreter: Sibel Karasu

Sayman: Rıza Demir ve Şeref Arslan

İnanç Kurumu: Hacı Dede ve Mahzuni Dede

Halk ve Üyelerle İlişkiler: Mustafa Keleş ve Şeref Arslan,Mesude Aksoy,Necmettin Açık ve Tahir Yıldız.

Gençlik Kolu:Zeynep Şahan

Kadın Kolları:Derya-Şahan Aykanat

Yaşlılar Kolu:Mustafa Keleş

İnternet/Sosyal Medya:Hakan Bal

Foto : Kadir Taçgın