Hollanda’nın Soest şehrinde inşaatı tamamlanan Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Soest Fatih Camii yeniden hizmete açıldı. Camii açılışı Soest semt sakinlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları buluşturdu.

 

Açılış konuşmasını yapan  Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Soest Fatih Camii Başkanı Salih Canöz, Hollanda'ya işçi göçünün 50. yılında Soest şehrinde ilk defa temelden yapılan bir camiyi tamamlayıp hizmete açmaktan son derece gururlu olduklarını söyledi.

Canöz, temeli iki yıl önce atılan Soest Fatih Camii'nin 3 bin 800 metre alan üzerine kurulduğunu, minaresinin ise 25 metre yüksekliğe sahip olduğunu belirtti. Canöz sözlerini şöyle sürdürdü: "Kapalı kullanım alanı 1400 metrekare. Sadece mescit bölümünde 400 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Diğer salonlar ile beraber 1500 kişi aynı anda namaz kılabilirler. Camimizin büyük bir konferans salonu ve kantinin yanı sıra, erkekler ve kadınlara ait sınıflar da mevcut.

Bunun yanı sıra 100 arabalık park alanımız mevcut. Ayrıca çocuklar için bir bahçemiz olacak. Tüm Soest halkına hitap edecek bir mekanı hizmete açtık. Soest Fatih Camimiz 4 milyon Euro’ya mal oldu. Bunun 3 milyon Euro'sunu ödedik. Bir milyon borcumuz kaldı. İnşallah bu borcuda kısa zamanda ödeyeceğiz. Hollanda'nın merkezinde bulunuyoruz. Burası bir kültür ve toplantı merkezi olarak hizmet verecek. "

 

Soest Belediye Başkanı Ger Mik ise yaptığı konuşmasında Soest şehrinde Fatih Camii'nin açılışında bulunmaktan son derece gururlu olduğunu ifade etti.


Camiinin yapımında gösterdiği çabadan dolayı Soest Fatih Camii Başkanı Salih Canöz’e teşekkür eden Hollanda Sivaslılar Platformu yöneticileri ise; "Çok güzel bir camii olmuş. Caminin yapılışında destek olan ve hayır yapanların hayırları kabul olsun. Böyle güzel bir camiyi Soest şehrine kazandırdılar. Bunların manevi değeri tartışılmaz. İnşallah hayırlara vesile olur." Temennisinde bulundular.

  (HDV) Soest Fatih Camii'nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kılınan namaz sonrası, katılanlara gül takdim edildi.