El Ele derneği „ Engel tanımayan Engel(siz) halk oyunları „ ekibi, engelli aileleleri ve dernek yöneticilerinden oluşan bir gurup, Türkiye'de Fabidar ( Farklı Gelişen Bireyler ) derneği ve İsveç Spanga Türkiska Handikappförening derneği ile birlikte 21 kasım-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da “Farklı Kültürler  Anadolu Beşiğinde Buluşuyor “ ve “Tuvaldeki Farklı Renkler” adlı uluslararası bir etkinliğe dernek olarak katılacaklar.

Bu etkinliğe El Ele Derneği 7 engelli çocuk ve 3 engelsiz bireyden oluşan 10 oyuncu, 2 müzisyen  ve 1 folklor eğitmeninin yanında, 13 kişilik oyun ekibi, 4 engelli ailesi ve 4 yöneticiden olmak üzere toplam 21 kişilk bir gurupla  katılacak.

 

Amaç Kaynaşmayı Sağlamak

 

Konuyla ilgili basına bir açıklama yapan dernek başkanı Ali Akdemir, “ 110 Farklı ülkeden, 110 gönüllü ve 110 farklı gelişen bireyi kaynaştıracak olan bu etkinlikte, genel olarak amaç bu projelerle özel eğitim yelpazesi içindeki eğitimi gerektiren çocukların ve yetişkinlerin resim, kültür ve sanat konusunda zihinsel ve ruhsal gelişimlerini sağlamaktır. Amaç, çocuklarımızın kültür, sanat ve eğitim yoluyla  birbirleriyle kaynaştırmak ve sosyal hayata uyumuna katkıda bulunmaktır.” dedi.

 

Kültür-Sanat Birleştirir

 

Bu uluslararası organizasyonla, ülkelerarası farklı gelişen bireylerin ortak noktada buluşmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten El Ele Derneği başkan yardımcısı İsmail Yavuz da, “Sanat evrenseldir. Sanatın evrensel gücüyle farklı ülkelerde yaşıyan engellileri biraraya getirerek, halkların arasında farklı gelişen önyargıları ortadan kaldırıp, sevgiye, hoşgörüye ve diyaloğa yönelik bir anlayışın hayata geçmesine katkı sunabiliriz.” diyerek konuya yönelik görüşlerini dile getirdi.

 

Ekip üyeleri,Türkiye ziyareti esnasindaTürkiye'deki engellilerin ihtiyaçlarının karşılamak üzere beraberlerinde, akülü ve manuel tekerlekli sandalye, yürüteç, pet şişe kapağı, ilaç, çocuk alt bezi gibi yardım malzemelerini de götürdüler.