Adil Yiğit

Almanya'nın Hamburg şehrinde geçtiğimiz haftasonu oluşturulan "Hamburg'dan Soma'ya Uzanan Eller" adlı partiler üstü girişim, yarım saat içinde 20 bin euro yardım topladı.

KISA SÜREDE HEDEF 301 BİN EURO TOPLAMAK


Soma faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına destek için hedefin kısa zaman dilimi içerisinde 301 bin euro olarak belirlendiği toplantıda, Hamburg Intertürk, Galatasaraylılar Derneği ile Beşiktaşlılar Derneği'nin öncülüğünde atılan örnek adımın, tüm Almanya'ya yayılacağı açıklandı.

Hamburglu işadamlarından Mehmet Geyik, Mehmet Günyar, Ercan Uzunpınar, Lütfü Kortağ, Tanju Perçin ve Erdal Şaşak' in katılımıyla gecenin geç saatlerine kadar devam eden toplantıda Soma ile dayanışmanın pratik örneği yaşandı.



SOMA'DA HAYATINI KAYBEDENLERiN YAKINLARINA MAKBUZ KARŞILIĞI YARDIM KAMPANYASI


Aralarında Öger Türktur yetkilisi Selim Ataş, Basın Birliği Başkanı Erdal Altuntaş, Merhaba Hamburg Radyosu moderatörü Kazım Korkmaz, Aşağı Saksonya Eyalet Milletvekili Aygül Özkan'ın eşi Hakan Özkan ,Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İlhan Yılmaz, Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Çömlek ile GFK Bergedorf Başkanı Kamuran Pelek'in de bulunduğu girişimcilere çeşitli STK'lerin de katılımları bekleniyor. Önümüzdeki hafta içerisinde Hamburg'dan Soma'ya gidecek heyet üyelerinin elde edilen ilk maddi yardımı, basın ve yerel kitle dernekleri huzurunda Soma'daki mağdur ailelere verecekleri açıklandı. 


Mehmet Geyik ve Lütfu Kortağ Soma için telefonla bağış toplarken

HAMBURG'DAN UZATILAN YARDIM ELİ, YARIN BOSNA'YA VE VAN'A DA GİDECEKTİR

Soma maden ocağı faciasında hayatını kaybedenlerin geride kalan çocuklarının okul masraflarının da üstlenileceğinin gündem maddesi olduğu toplantıda, uzman psikog Gonca Tuncel ile 
Norderstedt Türk Alman Kültür Derneği’den Belma Yeşilkaya, tüm STK'ler ile irtibata geçilmesine dikkat çeltiler. Bir günde babasız kalan Soma'daki yetim çocuklara sahip çıkılması için gereken maddi ve psikoljik desteğin devam etmesine tüm duyarlı çevreler kulak vermelidir açıklamasından sonra, bugün Soma'ya uzattığımız el yarın Bosna'ya ve Van'a da uzanacaktır. Hamburg'dan bir ilke imza atmak bizleri onurlandırdı açıklamasında bulundular.

İŞTE İLK MADDİ DESTEK VERENLERİN LİSTESİ


Mehmet Günyar ve Ercan Uzunpınar toplanan bağışları hesaplarken

Inter Hamburg Başkanı
Mehmet Geyik 1000 Euro, Hamburg Galatasaraylılar Derneğı 1000 Euro, Hamburg Beşiktaşlılar Derneği 1000 Euro,  Öger Türktur 1000 Euro, Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Lütfü Kortağ 500 Euro, Trabzonspor Tarftarları Derneği 500 Euro, Fenerbahçeliler Derneği 600 Euro, Ercan Uzunpınar 1000 Euro, Bülent İreçge 1000 Euro, Erdal Şaşak,1000 Euro, Gürol Gür 1000 Euro, Mehmet Yalçın 1000 Euro, Ahmet Geyik 1000 Euro,Kaplan Döner Großhandel 1000 Euro, Hulusi Işıtan 1000 Euro, Hasan Geyik 500 Euro, Cahit Balat 500 Euro, Recep Görgün 200 Euro, Mustafa Özcan 100 Euro, Mustafa Korkmaz 1000 Euro, Himmet Keklikçi 1000 Euro, Akca Kültür Derneği 1000 Euro,  

İKİNCİ TOPLANTI HAFTAYA ÇARŞAMBA GÜNÜ

Hamburg’dan Soma’ya Uzanan Eller‚ sloganıyla başlatılacak kampanyaya destek vermek isteyenler, hamburgdansomayauzanan [email protected] adresi ile iletilşim kurabilirler. Maddi destek vernmek isteyenlerin önümüzdeki Çarşamba günü (28.05.14) saat 18:00 de Nobistor caddesindeki ( Reeperbahn) Gol Lounge adresinde hazır olacakları açıklandı.