Süheyla Kaplan

Hamburg TGH toplantı salonunda yapılan Genel Kurul'da, tek aday olarak seçime giren eski Başkan Coşkun Coştur, ikinci kez seçildi. Başkan yardımcıları olarak ise, Celal Cengiz ile Zeynep Arslan seçildi.

 Genel Kurul'da oylama öncesi HADD Başkanı Coşkun Coştur, dernek üyeleri Dr. Süleyman Keser, gazeteci Süheyla Kaplan ve Necati Turan tarafından eleştirildi.  Ayrıca derneğin eski ikinci Başkanı Suzan Kaya'nın isminin neden notere bildirilmediği sorularak, keyfi ve anti-demokratik tutum eleştirildi.

 Dr. Keser yaptığı konuşmasında, yönetim kurulu üyesi olmasına ve dernek üyeliği aidatı ödemesine rağmen, genel kurul ve diğer konularla ilgili kendisine neden düzenli olarak davetiye ve bildirilerin gelmediğini sordu.

 Necati Turan ise, eleştirilere açık olunmalıdır çıkışıyla, yönetimin herkesi kucaklamasının bir görev olduğuna değindi.

 11 ÜYE İSTİFA ETMİŞ 

Derneğin faaliyet raporu Celal Cengiz tarafından okundu ve iki yıl içerisinde 11 üyenin istifa ettiği açıklandı.

184 ÜYELİ DERNEK GENEL KURULU 34 KİŞİYLE YAPTI

Üyelerden Kaplan ise, bunun üzerine söz alarak, "Biliniyor ki çok sayıda yönetime ve işleyişe muhalif olan üyeler vardı ve bugün neden gelmediler? Öncelikle bunu sorgulamamız gerekiyor. Bu gibi düşünce derneklerinde bir kişi bile önemlidir" dedi. Dernek toplantılarının tamamıyle ticari bir işletme olan Hamam'da yapıldığını vurgulayarak, buna son verilmesini dile getirdi. Kaplan devamla şunları ifade etti: "Elbette insanların emeği ile kazandığı yerlere saygımız var, ancak önceden belirlenmiş listelerle dernekler ticari mekanlarda yönetilemez. Bunu TGH seçimlerinde de farklı bir şekilde yaşamadık mı? TGH seçimlerinden bir gün önce bir gazeteci arkadaşımız yönetime kimlerin seçileceğini ve hangi görevlere geleceklerini açıktan belirtmişti, bunlar elbette ki tesadüfi sayılamaz".

GİZLİ OYLAMA YAPILSIN İSTEĞİ KABUL EDİLMEDİ

Genel kurulda başkanlık seçiminin gizli oylama şeklilde yapılmaması üyelerin tepkisiyle karşılaştı ama karar değişmedi.

Dernekler konusunda tecrübeli üye ve şair Süleyman Kayhan ise, bu konuya itiraz ederek, "Bir kişi bile kapalı oylama yapılmasını isterse, Genel Kurul'daki başkanlık seçimi kapalı olmalıdır" görüşünü ileri sürdü. Kayhan ayrıca, bu seçimin itiraz edilirse geçersiz bile sayılabileceğine işaret etti.

 Eleştirilere cevap veren Coştur ise şu şekilde konuştu:

  “Yaptığım ticari iş farklıdır, sivil toplum çalışmaları ayrıdır. İki hususu hiçbir zaman birbirine karıştırmadım. Gelen eleştiriler bağlamında şunu söylemek isterim ki, sivil toplum çalışmaları işlerimi negatif yönde etkiliyor, ancak bunu hiçbir ortamda dile getirmedim, çünkü dernek işlerini severek ve gönül vererek yapıyorum"

 Seçimler sonrası Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Ünsal Wittmack, Atilla Arkuç, Fatma Tuştaş, Yurdal Arslan, Serdar Temur, Cem Mirzanlı, Emrah Aslan. Yedek ÜyelerÖzlem Eryüksel ve Recep Kaprol 

Denetleme Kurulu: Azmi Çelik, Serkan Biçen, Turgay Yalçınkaya, Erkan Şahin (Yedek Üye.)