ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYEN GÜÇLÜ'NÜN YEŞİLLERDEN İHRACI GÜNDEMDE

MHP'nin yurtdışı teşkilatı Türk Federasyonu tarafından düzenlenen "Kültür ve Ülkü Şöleni"nde "Eğitim ve Uyum" konulu konuşma yaptığı belirtilen Güçlü'ye, ilk tepki üyesi olduğu Yeşillerden gelmişti. Partinin liste başı adaylarından Katharina Fegebank ve Jens Kerstan adına yapılan basın açıklamasında, Güçlü'nün adaylıktan çekilmesi istenmişti. Parti kararına itiraz ederek adaylıktan vazgeçmeyeceğini açıklayan Güçlü'nün ihracı için mahkeme yolu açıldı.

SÜREÇ AVRUPA POSTASI' NIN HABERİYLE BAŞLADI 

18 Ocak Pazar günü Class Düğün Salonu'nda Bozkurtların gecesinde konuşmacı olarak yer alan Nebahat Güçlü ile ilgili haberi sitemiz Avrupa Postası'nın Almanca ve Türkçe olarak yayımlanması sonrası, kamuoyuna yansıyan skandal gelişme, şimdi de Hamburg Türk Toplumu'nda yankısını gösterdi.

Üç gündür Alman medyasının ilk sayfadan verdiği haberler ve sanal ortamda devam eden yazışmalara bakılırsa, Güçlü'nün siyasi geleceği ciddi anlamda sarsıldı.

SENDİKA OLARAK IRKÇILIK VE MİLLİYETÇİLİĞE KARŞIYIZ


Kısa adı TGH olan Hamburg Türk Toplumu'nda dün akşam yapılan Yönetim Kurulu'nda Erkan Erçin ve Murat Kaplan'ın istifa ettikleri haberine yer vermiştik.



Bugün ise Alman Sendikalar Birliği (DGB) bünyesinde "Arbeit und Leben" diye bilinen bir kuruluşta görevli ve Hamburg Türk Toplumu (TGH) Yönetim Kurulu üyesi Canan Yıldırım'ın da istifa haberi geldi. Yıldırım istifa gerekçesinde "ırkçılığa karşı çıkan TGH gibi ciddi bir kuruluşun başkanının, MHP'nin yurtdışı teşkilatı olan Türk Federasyonu'nun düzenlediği "Kültür ve Ülkü Şöleni"nde konuşması kabul edilemez" dedi.

DGB bünyesinde sendika üyesi İşyeri Temsilcileri'ne eğitim kursları verdiklerini ifade eden Yıldırım, "Kurslarda dahi ırkçılığa Türk, Arap ve Alman diye ayrım yapılmadan karşı çıkılması dikkat çekiyoruz. Bu anlamda Güçlü'nün Bozkurtların toplantısında oy uğruna konuşma yapmasını kınıyorum" diyen Yıldırım, Hamburg Türk Toplumu'nda 6 delege üyeleri olduğunu ifade ederek, "milliyetçilik ve ırkçılık saplantısına karşı, genel bir anlayıştan yola çıkarak prim vermemeliyiz." ifadesini kullandı.