Mustafa Akpolat

23 Şubat pazar günü, dernek binasında gerçekleşen genel kurulda, kayıtlı 308 üyenin yaklaşık yarısı hazır bulundu. Dualar ve saygı duruşu işe başlayan genel kurul, hoşgörü ve karşılıklı saygı temelinde devam eti.

Genel Kurulda, Zafer Coşkun Divan Başkanlığı’na, Ejder Tatar, Serap Çelimli Babacan ve Nurdane Bağcı Divan üyeliklerine seçildikten sonra, Faaliyet ve mali raporlar okunarak, her iki raporla ilgili görüşlerin ifade edilmesinden sonra, söz alınarak görüşler dile getirildi. Söz hakkı isteyen herkesin kendisini ifade ettiği, hoş görü ve anlayış içerisinde bir genel kurul gerçekleşti.

Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği'nin 19. genel kuruluna sunulan faaliyet raporunu okuyan Başkan Ali Ay, 2 yıl aşkın bir sürede 208 etkinlik gerçekleştirerek ortalama her ay 8 etkinlikle gerçekleştirdiklerini ifade eti. Derneğin, yoğun bir tempoda faaliyet yürütmeleri taktirle karşılanarak üyeler ve misafirler tarafından alkışlandı.

Mali raporu okuyan Hüsniye Özdemir, toplam 27 aylık sürede 202 bin 54 Euro gelir, 150 bin 329 Euro gider ve dernek kasasında ise 51 bin Euro olduğuna belirtti.

Dernek başkanlığına tek aday olarak aday olan Orhan Özgür, Haak-Bir'in bir inanç kurumu olduğuna değinerek, siyasi ve etnik farklılıkların Haak-Bir çatısı altında yapılmaması yönünde görüş ifade etti.

Hazır Demir, Haak-Bir'in CHP'nin arka bahçesi gözü ile bakanların olduğu ve bu yönlü algılara ve duyumlara dikkat çekerek, Alevileri herhangi bir partiye yedeklenmemesi konusunda duyarlı olunması yönünde görüşlerini ifade etti.

Söz hakkı doğan üyelerin cevap verdiği genel kurulda, bazı konuların seçilen yeni yönetim kurulunun dikkate alarak öneri niteliğinde temenilerde bulunuldu.


Eski başkan Ali Ay, farklılıkların zenginlik olduğunu belirterek, kimi soru ve eleştirilere cevap vererek, bazı eleştirleri haksız bulduğunu ifade etti. Ali Ay faaliyetlerinden dolayı inanç kuruluna, kadın kollarına ve bazı üyelere teşekkür ederek birer buket çiçek verdi.

Başkanlık seçimine tek aday olarak giren Orhan Özgür,123 oy alarak Derneğin yeni başkanı oldu. Oylamada 5 hayır, 18 oy ise boş çıktı.

Başkanlık seçiminden sonra gerçekleşen seçimlerde, Hüseyin Eren (Genel Sekreter),Hüsniye Özdemir (Sayman) olarak seçilirken, Yönetim kurulul üyeliklerinede, Melek Ceylan, Barış Öneş, Rıfat Maden, Erkan Şahin seçildiler, Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise Mürrüvet Bulut,Cemal Altun, Baki Aslan, Denetleme Kurulu’na, Ufuk Erçin,Murat Comart, Sevgi Kaymaz, Denetleme Kurulu yedek üyeliğine  Sevil Emir, Zehra Yavuz. AABF Delegeliğine ise  Orhan Özgür,Erkan Erçin,Cemal Çağıl seçildiler