24 Haziran seçimlerinden ötürü başta Almanya olmak üzere bütün Avrupa'dan ve her partiden milletvekili adayı var.

CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan, “kişisel ikbalini ülke ve parti çıkarlarının önünde tutanların aday olmasına itirazım var” diyerek isim vermeden bazı milletvekili adaylarına tepki gösterdi.

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak erken seçimden ötürü Avrupa'dan bu yıl çok sayıda milletvekili adayı müracatta bulundu. Tam bu noktada farklı çıkışlarıyla tanıdığımız CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan, ilginç ve dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Çapan, “kişisel ikbalini ülke ve parti çıkarlarının önünde tutanların aday olmasına itirazım var” dedi.

Konuya açıklık getirmesini istediğimiz Günay Çapan, 24 Haziran seçimlerini ülkemiz açısından tarihi bir yol ayırımı olarak gördüğünü ve bu önemli dönemeçte, ülkemizin ve toplumumuzun geleceği için, adalet için, barış için, özgürlük için, demokrasi için, laiklik için, parlamenter demokratik sistem için azami özveriyi göstermek tüm bireyler ve örgütlerin tarihsel sorumluluğu olduğuna dikkat çekti.

NEDEN İTİRAZIM VAR

Günay Çapan, “itirazım yurtdışı örgütlerinde yaşanan bu tarihsel sorumluluğa aykırı gelişmeleredir. İtirazım; hiçbir Sivil Toplum Kuruluşu ile ortak etkinliği olmayan, hiçbir Sivil Toplum Kuruluşu ile dayanışma içinde bulunmayan, yurtdışında yaşayan yurttaşlarımızın acısını paylaşmak için cenazesinde, mutluluğunu paylaşmak için düğününde, kültürel ve sosyal etkinliklerinde, hayatında yer almayan örgüt yönetici ve temsilcilerinedir. İtirazımız, her bir örgütün 22 kişilik yönetim kurulu olmasına rağmen, bir protesto gösterisi yaptıklarında eşleri ve çocukları ile geldiklerinde dahi onlarca kişi olabilecekleri halde ancak 12 kişi toplayabilen, yöneticilerini dahi harekete geçiremeyen, yapılan etkinliği sosyal medyada 12 kişi ile paylaşmaktan gurur duyan, ancak her seçim döneminde aday olanlaradır“ şeklinde itirazına açıklık getirdi.


ADAY OLUP DÜKKANI KAPATTILAR

CHP Köln Derneği Başkanı Çapan aday olan CHP'li adaylara ise şu eleştiriyi yaptı:

“Görüyoruz ki, toplumsal karşılığı olmayan, kendi yönetici ve üyelerini dahi harekete geçirme yeteneğinden yoksun bu kişiler 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için yine sıraya girmişlerdir. Temelde adalet şiarıyla, din, inanç ve etnik kimlik kullanmadan, her yurttaşın aday olması temel hak ve özgürlükler çerçevesinde anayasal bir haktır. Kuşkusuz ki, aday olmak her CHP üyesinin de en doğal hakkıdır. Ancak Avrupa'daki Birlik Başkanları aday olmak için görevlerini unutarak telaşla Ankara'da sıraya girdiklerinden, çoktan start almış seçim çalışmasını Avrupa'da organize edecek kimse kalmamıştır. Tabiri caizse dükkanı kapatan Ankara'da kulis yapma peşindedir.

KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR

Avrupa'da hiçbir çalışma yapmayan, sadece adı birlik olan, yaptıkları toplantılara dahi toplumun katılmadığı bir yönetici halka nasıl ulaşacak, ne anlatacak, meydanlara çıktığında hangi referansını gösterecek, nasıl oy toplayacak, meclise gittiğinde bağ kurmadığı halkın sorunlarını kime nasıl anlatacaktır? CHP kimsesizlerin kimsesidir. CHP ve Cumhuriyet emek ile kurulmuş, çalışarak var olmuştur. CHP Cumhuriyet devrimlerinin öncüsüdür, sahibidir. CHP'li adayın 24 Haziran seçimlerindeki niyeti ve hedefi Cumhuriyete sahip çıkmaktan başka bir şey olmamalıdır”

Metin ES / KÖLN