Projenin Schleswig-Holstein eyaletinde iki uzman danışmanla çalışmalarını sürdürmeye devam edecegi açıklandı. Destek belgesi, geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle bizzat Eyalet Okul ve Meslek Eğitimi Bakanı Britta Ernst tarafından Schleswig-Holstein Türk Toplumu başkanı Dr. Cebel Küçükkaraca’ya verildi.



AIM Projesi Lübeck, Elmshorn ve çevresindeki göçmen kökenli gençlerin meslek hayatında karşılaştıkları problemlerini çözmek için her alanda onlara yardımcı olurken, buralardaki meslek eğitim olanakları, mesleki  başvurularında izlenmesi gereken konular hakkında onları bilgilendirmekte ve destekleyip yönlendirmektedir.



Bununla birlikte AIM projesi göçmen gençlere ve göçmen işverenlere danışmanlık hizmeti de sunmaktadır. Bu sayede AIM projesi değişik ülkelerden gelen göçmen gençlerin önündeki dilsel, dinsel ve kültürel engelleri kaldırmakta, onların meslek eğitimi yapma ve iş bulmadaki şanslarını yükseltmektedir. Danışma bürolarında bu zamana kadar 2728 gence danışmanlık hizmeti verilmiş ve bunlardan %58’ini  oluşturan 1582 öğrenci ise ya bir meslek eğitimine ya da okul eğitimine yönlendirilmiştir.


Destek belgesinin verilmesi ile ilgili düzenlenen toplantıda Schleswig-Holstein Türk Toplumu Başkanı Dr. Cebel Küçükkaraca şöyle konuştu: „Bu başarılı proje, 18 yılı aşkın süreden beri göçmen gençlerinin mesleki ve sosyal uyumları için sadece iddialı hedefleri gerçekleştiren değil,aynı zamanda  ortak sorumluluk taşıyan çalışmalar yapmaktadır. AIM projesi çalışmalarıyla hem gençlerin istedikleri bir mesleğe adım atmalarını sağlarken, hem de  gelecekteki kalifiye eleman eksikliğinin önüne geçilmesinde  katkıda bulunmaktadır. Bizim, eğitim alan veya alması gereken tek bir gencimizi bile kaybetme lüksümüz olmamalıdır. Bu nedenle hepimize önemli görevler düşmektedir”.


Schleswig Holstein Türk Toplumunun 18 yıldan beri başarı ile devam eden AIM Projesinin bugünlerde daha da önem kazandığınıdile getiren Bakan Britta Ernst AIM projesinin bu alanda yapılan diğer çalışmalara gösterilebilecek başarılı bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Gençlerin toplumda ve iş piyasasında iyi bir yere sahip olabilmeleri için mesleki eğitim almalarının temel şartlardan biri olduğuna değinerek konuşmasına devam etti. Bu alandaki istikrarlı ve başarılı çalışmalarından dolayı S-H Türk Toplumuna teşekkürlerini sundu.

Törene ev sahipliği yapan “Autolackierung Lehmann” şirketinin sahibi Alaattin Barutcu, işletmesi ve çıraklık eğitimi alan üç göçmen kökenli öğrencisi  ile güzel ve örnek bir tablo sergiledi.

Kadir Taçgın / Lübeck