Hamburg Demokratik Güç Birliği ve Birleşik Haziran Hareketi Meclisi'nin birlikte oluşturdukları "Gezi Dayanışma Komitesi" tarafından düzenlenen mitingin temel sloganının, "Biz seçimimizi yaptık, AKP gidecek". "Erdoğan'ın saltanatına son" olduğu aktarıldı.

6 HAZİRAN MİTİNGİNE ÇAĞRI YAPILDI

İnisiyatif adına yapılan açıklamada; "Gezi isyanının 2. Yılında ve seçim arifesinde dosta düşmana duyurmak istiyoruz ki, Hamburg'lu demokratlar seçimini yaptı. Ülkeyi 13 yıldır adım adım islami faşizmin kucağına taşıyan Erdoğan'ın saltanatına son! Birleşik Haziran Hamburg Meclisi ve Gezi Dayanışma Komitesi olarak AKP'ye dur demek isteyen herkesi düzenlediğimiz mitinge davet ediyoruz. Mitingimiz Altona'da tren istasyonu önünde başlayacak ve Schanze'ye yapılacak yürüyüşle son bulacak." denildi.

GEZİ İSYANI İKİNCİ YILDÖNÜMÜNDE ŞARKILARLA ANILDI



31 Mayıs 2015 Gezi direnişinin ikinci yılında, Hamburg'da düzenlenen "Lokmamızı paylaşalım" adlı bir etkinlikle polis kurşunları sonucu öldürülen Gezi direnişçileri anıldı. Göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Altona semtindeki Theodor Haubach adlı okulda yapılan etkinlik, herkesin evinden getirdiği zengin yiyeceklerle yapılan kahvaltı sonrası başladı.

CANE ÇAĞLAR VE FATMA ALTINDAĞ KİTLEYİ ÇOŞTURDU



Her yaş grubundan katılımcıların yer aldığı etkinlikte; Gezi anıları paylaşıldı, Gezi isyanı ve Birleşik Haziran Hareketi üzerine sohbet edildi. Mayıs ayında kaybedilen devrimciler anıldı. Genç sanatçı Cane Çağlar’ın kemanı ve Fatma Altındağ’ın güzel sesi eşliğinde birlikte şarkılar söylendi. Etkinlik, Birleşik Haziran Hreketi Meclisi'nin gelecek toplantı tarihinin 28 Haziran saat 15: 00 de Theodor Haubach (Altona) okulunda yapılacağı duyurularak bitirildi.