Deniz Yücel´in babası, annesi ve kız kardeşi'nin Frankfurt Türk Halkevi´nin üyesi olduğu belirtilen açıklamada, kız kardeşinin Halkevi´nin profesyonel çalışanı olduğuna yer verilerek "Deniz Yücel'e destek olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." denildi. 

"Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel kendi mülteci politikasını gerçekleştirmek için Recep Tayyip Erdoğan'ın sırtını svazlamakdan vaz geçmelidir." şeklindeki açıklamada, Türkiye'de kaleminden başka suçları olmayan onlarca gazetecinin zindanlara atılması şiddetle kınandı.

Frankfurt Türk Halkevi Yönetim Kurulu adına dernek başkanı İbrahim Esen imzalı açıklamada şu sözlere yer verildi: 

"Türk makamlarının yürüttüğü mevcut soruşturma sürecinde, özellikle Türkiye'de basın özgürlüğünün anayasa hukukuyla güvenceye alınmış olması bakımından, hukuk devleti kurallarına riayet edilmesini ve adil davranılmasını istiyoruz. Elbette Deniz Yücel'e destek olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti  her zaman olduğu gibi Referanduma hayır diyenlerin tek adam rejimini gerçekleştirmek için uyguladığı metodları Deniz Yücel´e de uygulamıştır. 

Die Welt gazetesinin 43 yaşındaki deneyimli muhabiri Deniz Yücel salı akşam saatlerinde Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne kendi isteğiyle ifade vermek için gitmiş ve burada gözaltına alınmıştı. Yücel, RedHack tarafından kamuoyuna sızdırılan ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın elektronik posta yazışmalarına ait olduğu ileri sürülen bilgilerle ilgili haber yapmıştı. Deniz Yücel’in avukatı Veysel Ok dün Deutsche Welle Türkçe’ye yaptığı açıklamada  müvekkiline yöneltilen soruların RedHack soruşturmasıyla ilgili olduğunu belirterek terör örgütü üyeliğiyle suçlanma ihtimali olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Türkiye´de binlerce şahsın terörist adı verilerek tutuklandığını biliyoruz. Deniz Yücel´de aynı kapsam içine girmiştir. Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel kendi mülteci politikasını gerçekleştirmek için Recep Tayyip Erdoğan´nın  sırtını svazlamakdan vaz geçmelidir. Biz  Frankfurt Türk Halkevi olarak Federal Almanya Demokratik Kamuoyuna,  Partilere, Sendikalara Demokratik kitle örgütlerine ve şahıslara  çağrıda bulunuyoruz, bu ve bunun gibi olayların, Sayın Merkel'e yazılı olarak talep edilmesini rica ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık sevdası için 100 binlerce insanı ve kaleminden başka suçları olmayan onlarca gazeteciyi zindanlara atmasını şiddetle kınanmasını Demokratik Kamuoyundan bekliyoruz.