Hamburg Fenerbahçeliler Derneği (HFD) tarafından düzenlenen yoğun ilginin olduğu kahvaltıda “Fener Ol” kampanyası tanıtıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Kentin Altona semtinde Hospitalstrasse 111, TGH Haus 7 Salonu'nda gerçekleşen kahvaltılı kampanya tanıtımına HFD üyeleri, işadamları gibi her kademeden yoğun ilgi olduğu görüldü. Fenerbahçenin unutulmaz futbolcusu ölen Can Bartu ve geçtiğimiz günlerde HFD Onursal Başkanı aynı zamanda iş adamı Mehmet Yalçın'ın vefat eden annesi için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla etkinlik başladı.

Fener Ol” kampanyası start aldı

Selamlama konuşmasının ardından HFD Başkanı Mustafa Çömlek, “Değerli Başkanımızı Ali Koç'un başlatmış olduğu “Fener Ol” kampanyasına start veriyoruz. Her zaman desteğe hazırız biz HFD yönetim kurulu olarak beş bin Euro bağışla kampanyamızı açıyoruz. Ayrıca burada yalnız HFD üyeleri değil, diğer kulüplerden de katılan dostlarımız bulunuyor. Hannover, Lübeck gibi uzaktan gelen davetlilerimiz var. Bu yoğun ilgi bizleri çok sevindirdi. İşte biz buyuz birlikte taşın altına elimizi koyarız” dedi.

Yardım için adete yarıştılar

Başkan Mustafa Çömlek bağış ve yardım eden iş adamlarını tek tek mikrofona davet etti ve yardım için katılımcıların yarış ettiği görüldü. Beş bin Euro ile başlayan kampanyaya HFD kurucularından iş adamı Mehmet Yalçın 2 bin Euro, HFD üyesi ve iş adamı Himmet Keklikçi bin Euro, iş adamı Coşkun Coştur 500 Euro, TGH eski Başkanı Mesut Sipahi 500 Euro, Hamburg Uluslararası Yardıma Muhtaç Hayvanları Koruma Derneği adına Esma Arslan 250 Euro gibi çok kişi adeta maddi destek yarışında bulundular. Yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Koca’nın da 100 adet Fenerbahçe forması getirterek, katkıda bulunduğu kaydedildi.

Çömlek “Biz geniş ve büyük aileyiz”

Miktarı net olarak açıklanmayan yaklaşık ondört bine yakın yapılan para yardımın 6 yönetici tarafından 25 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Kongresi'nde teslim edileceğini kaydeden Mustafa Çömlek, “Böylece kampanyaya start verdik. Kampanya çok başarılı ve yoğun ilginin olması sevindiricidir” dedi. Başkan Çömlek, HFD Kadın Kolu üyelerinin kahvaltıya ve etkinliğin oluşmasında büyük yardımları olduğuna dikkat çekerek teşekkürlerini sundu.

Emine SONUGÜR / HAMBURG