DEMOKRAT ÇORUMLULAR PLATFORMU TGH ÜYELİĞİNİ KUTLADI

 Sunumunu Erkan Erçin'in yaptığı akşamda, siyasetten- eğlenceye birçok şeyi birarada görmek mümkündü. Demokrat Çorumlular Platformu'nun temelini atan Fuat Töremiş, Haydar Yenmez ve Orhan Özgür'e birer buket çiçek takdim edilen etkinlikte, TGH'ye 26 Ocak'ta kabul edilen üyelik başvurusu kutlandı. Güncel konular ve Platform sözcülerinin konuşmaları sonrası, yöresel Çorum yemeklerinin tadılmasıyla başlayan program, geç saatlere kadar müzikle devam etti.



2010 yılı içinde faaliyetlerine başlayan Demokrat Çorumlular Platformu kamuoyuna, "Kuşaklar arasındaki bağı koparmamak, Çorum kültür ve folklorunu diri tutmak ve yurt dışında yaşayan Demokrat Çorumluların birlikte hareket kabiliyetini daha koordineli hale getirebilmek için Demokrat Çorumlular Platformunun kurulduğu" açıklanmıştı.  


Saat 19:00 da başlayan programda diğer birçok etkinlikte görmeye alışkın olunan "masa altına gizlenmiş"alkollü içecek sahneleri yoktu. Her şey masa üstünde açıkta bulunmaktaydı. Birbirinden nefis yöresel yemekler için uzun kuyruklar oluştu.

Fuat Töremiş:"AMACIMIZ DEMOKRAT ÇORUMLULAR ARASI SOSYAL DAYANIŞMA AĞI OLUŞTURMAK"



Demokrat Çorumlular Platformu sözcülerinden Fuat Töremiş'e mikrofon bırakıldığında heyecanlı olduğu her halinden belliydi. "Değerli Hemşerilerim" başlıklı iki sayfalık okuduğu yazılı açıklamasında, Platformun son bir yıl içinde gerçekleştirdiği etkinliklerden kesitler sundu. Faaliyetler bölümünde, "Demokrat Çorumlular Platformu- Hamburg’un amaçlarından bir tanesi ve bu birlikteliğin özü, kesinlikle Hamburg ve Çevresinde yaşayan demokrat Çorumlular arasında bir sosyal dayanışma ağı oluşturmaktır. Yaratılabilecek sosyal dayanışma potansiyeli (maddi ve manevi) sadece Demokrat Çorumlular Platformunun amaçları doğrultusunda kullanılacaktır." ifadesine yer verdi.


Haydar Yener: "DENİZ GEZMİŞ KADAR SOLCUYUZ"

Platformun kurucusu ve sözcülerinden Haydar Yenmez ise, Platforma karşı yer yer yapılan eleştirilere yönelik mesajlar verdi. "Siyasi olarak tavrımız var, bundan da ödün vermek istemiyoruz. Tabii ki demokratız ve cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetin temel değerleriyle hiç bir sorunumuz yoktur. Bu konuda dışarıdan bizi eleştirenlerin olduğunu da biliyoruz. Onlara şunu söylemek istiyorum. Sol siyaset denince, solculuk denince, Türkiye'de herkesin önünde saygıyla eğildiği  bir Deniz Gezmiş vardır. Deniz Gezmiş'in Mustafa Kemal Atatürk'le hiç bir sorunu yoktur. Deniz Gezmiş Mustafa Kemal'i ne kadar savunuyorsa biz de o kadar savunuyoruz. Deniz Gezmiş Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkelerini ne kadar savunuyorsa bizde o kadar savunuyoruz." içerikli açıklamasıyla adeta, kamuoyunca bilinen ve  Demokrat Çorumlular Platformu "ulusalcı polikalar yapmaktadır" suçlamalarına cevap verdi.


Orgda Yalçın ve etkileyici sesiyle Seval Kubat sahnede

Platform sözcülerinden Orhan Özgür ise yaptığı konuşmada, (HAAK-BIR Başkanı) Türkiye'deki 30 Mart seçimlerine değinerek "Değerli canlar, biraz önce konuşan sözcü arkadaşların düşüncelerine katılıyorum. Bir hafta önce yapılan Yerel Seçimlerde gördük ki, her türlü hile, hurda ve sahtekarlık en üst boyutlarda yaşandı.Seçimlerde yapılan hilelere karşı itirazlar reddedildi. Nasıl ki Hamburg'da örgütlendik, Almanya'nın her tarafında da Demokrarat Çorumlular olarak örgütlenmeye ve değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz"açıklamasına yer verdi.

"BUGÜN HEPİMİZ ÇORUMLUYUZ"



Çeşitli dernek ve Parti yetkililerinin de davetli olarak hazır bulunduğu gecede güne damgasını Bayram İnan vurdu., Yeşiller Partisi Belediye meclis Üyesi Bayram İnan'ın "Bu güzel atmosferin her zaman devam etmesini diliyorum. Bugün hepimiz Çorumluyuz" sözü salondakilerin yoğun alkışını aldı.Türkiye'deki seçimlere de değinen İnan, 30 Mart Yerel Seçimleri demokratik ortamda yapılmamıştır ve meşru değldir. Seçimler acilen iptal edilmelidir açıklamasında bulundu. Kutlamada TGH Başkanı Nebahat Güçlü ile ADD Başkanı Coşkun Coştur ve Düşün İnsanlar Grubu adına kısa konuşma yapıldı.

"HAPİSHANE GURBETE BENZEMEZ" TÜRKÜSÜYLE BAŞLADI

04.04.2014 yılının önemine değinilen konuşma sonrası, gür sesiyle dinleyenleri coşturan Serkan Alkan'ın bugün yaş günü olduğu açıklanarak sürpriz olarak hazırlanmış doğum günü pastası servis edildi. Serkan Alkan'ın sahne almasıyla program devam etti. Selim Gökduman ve Seval Kubat'ın mikrofonu almasıyla da türkülerle gurbetten Anadolu'ya özlem giderilerek, güller savruldu. Sahnede günün yorgunluğu atılarak doyasıya eğlenildi.