İbrahim Vural: CHP Yurtdışı'nın onayı gerekli

CHP NRW Birliği Başkanı İbrahim Vural, Avrupa'daki sivil toplum kuruluşlarının burada yapacakları panel, seminer, konferans gibi etkinliklerde CHP'li yönetici veya milletvekilini getirmek istedikleri zaman mutlaka yurtdışı birliklerinin onayını almalarını tavsiye etti.

Almanya'da CHP NRW Birliği Başkanı İbrahim Vural, çeşitli etkinlikler için Türkiye'den CHP'li yönetici ve milletvekilini getirmek isteyen Avrupa'daki sivil toplum kuruluşlarına mutlaka yurtdışı birliklerinin onayını almalarını tavsiye etti. Zaman zaman bazı sorunların yaşandığına dikkat çeken Vural, “artık burada CHP'nin kurumsal bir kimliği var. Bizlerle birlikte hareket ederlerse hiç bir sorun çıkmaz ve bizde kendilerine destek oluruz” açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU GENELGE YAYINLADI

İbrahim Vural, geçtiğimiz günlerde Frankfurt'ta Birleşik Haziran Hareketi Orta Almanya'nın organize ettiği ve CHP milletvekilleri Selin Sayek Böke ile İlhan Cihaner'in konuşmacı olarak katılması planlanan panelin iptal edilmesini de örnek göstererek şunları söyledi:

“Biliyoruz ki, oradaki panel için çok çalışma yapıldı. Ancak iptal edildi. Bundan ötürü de üzüldüm. Fakat yapılacak bişey yok. Bunun gibi örneklerin olmaması ve herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için sivil toplum kuruluşlarına buradan tavsiyede bulunuyorum. Partimizin artık burada bir kurumsal kimliği var. Bu kimliğin önde olması gerekir. Kaldı ki, 2013 yılında yurtdışı birlikleri kurulduktan sonra genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bir genelge yayınladı. Ayrıca kapalı grup toplantısında da dile getirdi. Yurtdışına çıkacak parti yöneticileri, milletvekilleri gidecekleri bölgede CHP birliklerine sorması, ortak haraket etmesi ve onların onaylaması gerekir şeklindeydi.

AKSİ TAKTİRDE İPTAL ETTİRİRİZ

Bundan ötürü lütfen kimse gücenmesin, darılmasın. Biz birlikte çalışmaktan yanayız. Milletvekillerimiz, yöneticilerimizi buraya davet edecek sivil toplum kuruluşları bölge başkanlarına müracat etmeli. Biz bu müracattan sonra kendilerine yardımcı oluruz. Onlara kurumsal olarak destek oluruz. Aksi taktirde telefon edip iptal ettiriyoruz. Açıkcası partimizin kararı ve genel başkanımızın genelgesine uyuyoruz. Yurtdışı sorumlumuz genel başkan yardımcısı aracılığı ile engel olmaya çalışıyoruz”

Metin ES / DUİSBURG