Altona semtindeki Hospitalstrasse 111, TGH Haus 7 Salonu'nda düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi oldu. Etkinliğe konuşmacı olarak CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen katıldı.

Selamlama konuşması yapan CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği Başkanı Coşkun Coştur, Hamburg’da “Hayır” çıkması için devrimci, demokrat, yurtsever ve vatanı seven herkes ile birlikte ellerini taşın altına koyacaklarını söyledi. Coştur, “Vatandaşları bilgilendirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadesini kullandı.

ÖNCE BİLGİ ALIN SONRA KARAR VERİN

Trabzon CHP milletvekili Haluk Pekşen Hamburg'da açıklamalarda bulunarak çeşitli bilgiler aktardı. Pekşen, “Hayır çıkması için yüzde 87’lik bir katılım yeterli gelecektir. Türkiye’nin Ortadoğu’da lider ülke olma yönünde ilerlerken ülkenin gidişi kötüye doğru yol almaya başladı. İmzalanması planlanan uluslararası anlaşmaların onay yetkisi Meclis’ten alınarak başkana devredilecek. Böylelikle halkın çıkarları değil büyük şirketlerin çıkarları gözetilecek. THY’nin zararı 3 milyar doları aştı. Turist sektörü zararda. Başkanlık sistemi için iyi düşünsün herkes oyunu vermeden” dedi. Etkinlik soru cevap halinde devam etti.

TOPLANTI BİTMEDEN SALONDAN AYRILANLAR OLDU

Hamburg toplantısına yanında eşi ve danışmanı ile birlikte katılan CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen'in "Hamburg 'Hayır' diyor" başlıklı toplantıda, Türkiye'deki son yıllarda yapılan ekonomik yatırımları tipik bir AKP milletvekili ve Erdoğan tarzında anlatımı eleştirilere yol açtı. Haluk Pekşen'in Erdoğan ve AKP'yi tek kelime ile eleştirmemesi salondaki çok sayıdaki CHP'li seçmen tarafından tepkiyle karşılandı. Toplantı bitmeden salondan ayrılanlar oldu.

'BENİ ELEŞTİRMEK İÇİN BALTANIZI TOPRAĞA GÖMÜN'

Pekşen, "Türkiye ekonomisi Çin'den sonra ikinci büyüklükte bir kapasiteye sahiptir.  Bunlar gözardı edilemez" dedi. Bir dinleyicinin, "Sizden daha farklı bir anlatım bekliyorduk.Türkiye'de her şey güllük-gülistanlık ise bizler neden referandumda "Hayır" oyu vereceğiz ki?" şeklindeki sorusu üzerine de, "Ben hukukun Messi'siyim. Beni eleştirirmek için baltanızı şimdilik toprağa gömün" cevabını vererek, Balyoz davasında başarılı bir savunma avukatlığı yaptığını buna örnek gösterdi.  

TUTUKLU GAZETECİ VE AKADEMİSYENLERİ UNUTTU

Cezaevlerindeki tutuklu gazeteciler ve OHAL uygulamaları sonucu ihraç edilen binlerce muhalif akademisyenlerle ilgili tek kelime konuşmayan Pekşen “Hayır” veya “Evet” diyen herkese saygı duyulması gerektiğini kavga, kırıcı olma gibi olayların yaşanmaması gerektiğini kaydetti .