CHP Berlin Birliği 25 Kasım Pazar günü olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. Seçim yarışının hızlandığı Berlin'de birliğin başkanlığını yapan Kenan Kolat'a karşı Ruşen Budak aday olacak.

CHP Berlin Birliği'nde bu pazar günü yapılacak genel kurulda seçim yarışı hızlandı. Chp Berlin Birliği'nin başkanlığını yürüten Kenan Kolat'a karşı Ruşen Budak'ın aday olması bekleniyor.

Sendikal çalışmalarla önpalana çıkan Ruşen Budak, kısa zaman önce birliğin üyeleriyle bir araya gelmiş ve aday tanıtım toplantısıyla CHP Berlin Birlik Başkanlığına aday olacağını duyurmuştu.

Yaklaşık 900 üyesi bulunan CHP Berlin Birliği başkanlığına sürpriz bir aday çıkmazsa iki başkan adayıyla gidilecek.

İMAM KALOĞLU DA BUDAK'IN LİSTESİNDE

Öte taraftan son genel kurulda Kenan Kolat'a karşı başkanlık koltuğu için yarışan işadamı İmam Kaloğlu da Ruşen Budak'ın listesinden yönetim kuruluna adaylığını açıkladı.

İmam Kaloğlu, seçim yarışının hızlandığı CHP Berlin genel kuruluna ilişkin olarak şunları söyledi:

“Seçim çalışmaları demokratik çerçevede devam ediyor. Ruşen Budak'ın geçmişteki CHP Partisi içindeki çalışmalarının yanı sıra sendikal ve örgütsel tecrübeleri Berlin birliği başta olmak üzere, Yurtdışı Birlikleri açısından da büyük bir kazanç olacağına inandığım için başkanlık yarışından vazgeçtim ve yönetim kuruluna adayım.

Kenan Kolat'ın son iki yıllık çalışması beklenin altında olduğu bu nedenle Ruşen Budak yönetiminde güçlü bir kadroyla bu açığı kapatacağımıza inanıyorum. Daha güçlü CHP Berlin Birliği oluşturacağız. Bu anlamda bütün üyelerimizden destek bekliyoruz”

Metin ES / BERLİN