Hamm’ da Cemevinde Sosyal Medya anlatıldı

Almanyanın Hamm şehrinde çalışmalarını sürdüren Hamm Hacı Bektaşi Veli Alevi Kültür Merkezinin (HBVAKM) gelenekselleşen ve her hafta bir konunun işlendiği ‘‘ Perşembe Muhabbetlerinde ‘’ bu kezde konu olarak Dernek üyelerine sosyal medya kullanımı, yarar ve zararları anlatıldı. Hamm’ da Cemevindeki Program Cafer Kaplan dedenin Üyeleri selamlaması ve Alevi Medya Kuruluşlarının ve yayınlarının kısa tanıtımıyla başladı.

Cafer Kaplan dede Alevilerin Sesi Dergisinin ve Yol TV nin yayınlarının Alevi topluma ulaşımı ve onları bilgilendirme konusunda önemli bir rol oynadığını ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Yol TV nin haksız ve siyasi nedenlerle Türksat Uydusundan atılmasına itiraz edildiğini konun mahkemede olduğunu, Astra Uydusundan yapılan yayınların Türksattaki kadar izleyici hedef kitleye ulaşmamasının üzücü olduğunu söyleyen Cafer Kaplan TV yayınlarının çok masraflı ve zahmetli bir şeyde olsa çok önemli olduğunu vurguladı.

Sosyal Medya mutlaka bilinçli ve ölçülü kullanılmalıdır

Daha sonra Hammdaki Cemevinin Üyesi olan Sosyal Danışman – Gazeteci Mehmet Tanlı, Sosyal Medya üzerine Slaytla duvar Perdeye yansıtılan bilgilerle detaylı bir sunum yaptı. Mehmet Tanlı konuyla ilgili olarak Üyelere şunları aktardı ’’Sosyal Medya İnternette işitsel, görsel bilgi paylaşımıdır. Demokratik ülkelerde herkesin fikirlerini özgürce dile getirebildiği, fikir ve düşüncelerin paylaşıldığı, insanların birbirleriyle tanıştığı , birbirine destek olduğu, tüm bu altyapının ve sistemin tümüne verilen isimdir . Sosyal Medya artık insanların hayatına girmiştir. Sosyal Medya bilinçli kullanıldığı zaman iyi bir şeydir. Bir çok yararının yanısıra zararlarıda bulunmaktadır. Sosyal medyanın en büyük zararı nedir diye sorsanız ben ilk olarak abartılıyorsa zaman kaybı derim. Dünyanın bir çok yerinde İnternet kullanıcıları üzerinde yapılan araştırmalar var bunların sonucuna göre insanlar artık en fazla zamanı sosyal medyada geçiriyorlarmış.’’

Mehmet Tanlı sunumunda Dünyanın en önde gelen sosyal medya siteleri olan Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, LınkedIn, Google Plus ve diğerlerindende bahsetti ve o sektördeki sahtekarlıklar konusundada izleyicileri uyardı.

Tanlı ‘’ Bazen sosyal medya size gösterilenle gerçeklerin birbirini tutmadığı yerdir. Orada farklı fikirleri, düşünceleri tanıma ve öğrenme, çabuk örgütlenebilme, yeni arkadaşlar edinebilir, yeni iş bağlantıları kurabilir, Dernek çalışmalarınızı, Etkinliklerinizi en hızlı biçimde duyurabilir, yayabilirsiniz. Yeterki biçimli ve ölçülü kullanalım ‘’ dedi.

Hammda Hohestrassedeki Cemevinde hayli ilgi gören Bilgilendirmeli ‘’Perşembe Muhabbet’’ akşamı birlikte yenilen Lokma, soru ve cevap bölümüyle son buldu.