Avrupa Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(ATYD), 1 Aralık Cumartesi günü Köln kentinde yapacağı gecede Tokatlıları buluşturuyor. Bu yıl geleneksel olarak 8.'si düzenlenecek gecede elde edilecek yardımın bir kısmı Tokat'taki özürlülere verilecek.

MERKEZİ Köln kentinde bulunan Avrupa Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dereneği'nin (ATYD), bu cumartesi günkü gecesinde Tokatlılar Köln kentinde buluşuyor. İntersaal Düğün Salonu'nda 8.'si düzenlenecek geleneksel kültür ve eğlence gecesinden elde edilecek gelirin bir kısmı Tokat'taki özürlülere yardım olarak verileceği bildirildi.

TOKAT BİR SEVDA, BİR ÖZLEM

Hazırlık çalışmalarının çok yoğun geçtiğini belirten ATYD'nin başkanı Ömer Yüceşan, “her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz kültür ve eğlence gecelerimiz çok canlı ve neşeli geçiyor. Avrupadaki hemşehrilerimizle bir araya geliyor ve hasret gideriyoruz. Çünkü Tokat bir sevda, bir özlemdir. Sevdamızı ve özlemimizi doya doya birlikte gidermek, birlikte yaşamak istiyoruz. Bundan ötürü bütün Tokatlıları ve Tokatlı dostlarımızı gecemize davet ediyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞAYACAĞIZ

Yaklaşık 500 üyesi bulunan derneğin başkanı Ömer Yüceşan geceyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Gecemizde kültürümüzü yaşayacağız. Gelenek göreneklerimizi, örf adetlerimizi gençlerimizle birlikte yaşayacağız. Bol eğlence ve müzik olacak. Safiye Soyman, Faik Öztürk, Ender Bakır, Seyhan Güler sahne alacaklar. Tokat Belediye Başkanımız avukat Eyüp Eroğlu, Tokatlı milletvekilleri, işverenler, Ticaret Odası Başkanı Dr. Ali Çelik ve çok sayıda Türkiye'den ve buradan saygın davetlilerimiz olacak.

Ayrıca sponsorların desteğiyle aldığımız hediyeleri gecemizde çekilişle hemşehrilerimize, konuklarımıza vereceğiz.”

Metin ES / KÖLN