İşte AvEG-Kon çağrısı:

Devlet terörüne ve işgale karşı 3 Eylül’de Köln’e

Bugün 15 Temmuz darbecilerin başaramadığını darbe karşısında demokrasi savunuculuğuna soyunan AKP-Erdoğan kliği fazlasıyla yerine getiriyor. Türkiye sokaklarında kelle kesen sözde demokratlar, Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetesini kapatarak kendisinde farklı düşünenlere ne kadar tahammülsüz olduklarını gösterdiler.

DAİŞ-AKP işbirliğiyle gerçekleşen Antep katliamı ezilen ve sömürülen Kürt halkının düğünlerine ve geleneklerine dahi tahammül edemediklerini gösterdiler.

Kendisinin silahlandırdığı ve desteklediği DAİŞ katillerine karşı Kürdistan özgürlük mücadelesinin başarıları karşısında işgalci faşist Türk silahlı kuvvetleri komşu topraklarını işgal ederek gerçek hedeflerini deşifre ettiler. DAİŞ çetelerinin başaramadıklarını kendi elleriyle yapmak için yola çıktılar. Ancak işgalci ordular, faşist çeteler ve katliamcı sivil faşist güçler geçmişte olduğu gibi bugün de sert kayaya çarpacaklar. Ezilen ve sömürülen Kürt halkının direnişi karşısında yenilecekler.

Demokrasi savunuculuğuna soyunan faşist iktidar güçleri, OHAL uygulamalarıyla tüm demokratik güçlere karşı saldırıları yoğunlaştırdılar. 20 Temmuz 2015 günü 33 yoldaşını kaybeden ve onlarcası yaralanan SGDF, faşist saldırganlığın hedef tahtasının adeta merkezine yerleşmiş bulunuyor. Son olarak 27 Ağustos günü Türkiye’de tatilde bulunan AvEG-Kon’a bağlı federasyon üyeleri İbrahim Avcıl, Yüksel Canlı, Cemal Altınsu, Ahmet Sarı ve Young Struggle üyesi Bilen Ceyran gözaltına alındı. Ancak darbecileri hiçbir şekilde aratmayan faşist saldırganların komploları geçmişte olduğu gibi yine deşifre edilecektir. Gezi ruhunu, Kobanê zaferini ve Rojava devrimini arkasına alan ilerici kitleler ve gerçek demokrasinin temsilcileri saldırılar karşısında yılmayacaklar, faşizmi yenecekler. Saltanatını baskıya, devlet terörüne ve şiddete dayandıran insanlık düşmanı güçlerinin tarihin çöplüğüne atılacağı gün er veya geç gelecektir.

AvEG-Kon olarak AKP faşizminin darbesine karşı gerçek demokrasiden, insan haklarından ve özgürlükten yana olan tüm güçleri 3 Eylül Cumartesi günü Köln’e çağırıyoruz...

Yürüyüş yeri: Deutzer Werft, Siegburger Strs. 66

Tarih: 3 Eylül Cumartesi, saat 10.00

AvEG-Kon

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu