ATİK : NAV-DEM Eşbaşkanı Bahattin Doğan'a yönelik kriminalizasyon politikasını kınıyoruz !

Çarşamba günü Leipzig Federal Yüksek Mahkemesi'nde görülen dava, Kürt siyasetçi Bahattin Doğan'ın siyaset yasağını içeriyor. Karara göre “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” demek, ‘terörist’ faaliyet sayılıyor. Doğan’ın yöneticiliğini yaptığı derneğin etkinliklerinde konuşma yapması ‘terör propagandası’ olarak değerlendirdi.

ATİK Konseyi Mahkemece onanan karara tepki göstererek, yaptığı açıklamada:Leipzig kentindeki Federal Yüksek Mahkemenin (Bundesverwaltungsgericht), Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) Eşbaşkanı Bahattin Doğan`ın siyasi faaliyetlerini ve özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik  olarak Mahkemece onanan kararını  kınıyoruz. Bu karar Kürt  Ulusunun  özgürlük, demokrasi ve eşitlik mücadelesine yönelik bir saldırıdır. Alman Hükümeti, Faşist Türk devletiyle her türlü kirli işbirliğine devam ederken, Almanyada devrimci- demokrat ve komünistlere yönelik saldırılarını yoğunlaştırararak, tutuklayarak faşist TC ye destek sunuyor. 129 a/b maddeleri üzerinden yapılan saldırılara benzer bir saldırıyı da bu kararla gördük” denildi.

Kürt siyasetçi Bahattin Doğan, Türkiye’de gördüğü baskılardan dolayı 1997 yılında ailesi ile birlikte Almanya’ya iltica etti ve başvurusu kabul edildi. Yedi çocuğundan altısı Almanya vatandaşı olan Doğan’ın oturumu, 2009 yılında süresiz oturuma çevrildi. 2012 yılında ise Baden Wüttemberg Eyalet İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla o dönem Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) Başkan Yardımcılığı yapan Doğan’ın mülteci oturumu elinden alındı. Oturumu Mannheim kenti ile sınırlandırılan Doğan’a ayrıca haftada iki gün emniyete gidip imza verme zorunluluğu getirilmişti.