İşte ATİF imzalı o açıklama:

19.12.16 tarihinde Berlin Noel pazar yerine (Wheinachtsmarkt) yapılan saldırıyı, saldırı sonucu yaşanan can kaybını vede birçok insanın yaralanmaları sonucu oluşan mağduriyeti ATİF olarak kınıyor, yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı diliyor ve yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Özellikle böylesi süreçlerde insanların inanç ve sosyal sorumluluklarını yerine getirmeleri anında yapılan bu türden gerici ve barbar saldırıları hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Bu türden saldırıları örgütleyen gerici, barbar vede faşist örgütlenmelere karşı aktif mücadele edilmesini savunuyoruz.

Saldırı karanlık ve barbar bir güç olan DAİŞ tarafından üstlenilmiştir. DAİŞ, emperyalist güçlerin desteği olmadan Ortadoğu’da varlığını sürdüremez. Özellikle başta Almanya olmak üzere Avrupalı devletlerin DAİŞ’e karşı mücadeleleri cılızdır. Bunu ötesinde; DAİŞ’e karşı etkin bir mücadele yürüten Kürtlerin, devrimci, komünist ve sosyalist güçler Alman devleti tarafından baskılara maruz kalmaktadırlar. Mevcut PKK ve DHKPC yasağı ile 10 ATİK’li devrimcinin Münih’te yargılanmaları ve Kürt politikacıların yargılanmaları, DAİŞ’e verilen dolaylı bir destektir ve gericilere, barbarlara, faşistlere ve ırkçılara ise cesaret vermektedir.

DAİŞ gibi barbar ve gerici güçlere karşı mücadelenin panzehiri AfD ve PEGİDA gibi ırkçı ve faşist yapılanmlar değildir. Bu türden saldırılar bahane edilerek mültecilere yönelik saldırılar meşrulaştırılmak istenmektedir. Yine bu DAİŞ barbarlığına karşı ırkçılığın ve faşizmin tercih edilmesi anlamına gelir ki yine aynı derecede tehlikelidir. Göçmen-yerli işçi ve emekçilerin ortak çıkarı, DAİŞ gibi gerici ve barbar örgütlere ve NPD, AfD ve PEGİDA gibi ırkçı ve faşist yapılara karşı aynı derecede aktif mücadeleden geçer. Irkçılığa, faşizme, gericiliğe ve barbarlığa meydan veren emperyalist politikalara karşı işçi ve emekçilerin ortak mücadelesini örmek her zamankinden daha elzem hale gelmiştir.

Gün geçmiyor ki dünyanın ve Avrupa’nın herhangi bir yerinde kan ve gözyaşı akmasın. Bu anlamıyla Berlin’de yaşanan katliamı lanetlerken, gericiliğin, faşizmin ve emperyalist talan ve sömürünün yaşanmadığı bir dünyayı yaratmanın kendi ellerimizde olduğunu savunuyor, saldırının arka planındaki karanlık güçlerin teşhir edilmesini Federasyon olarak talep ediyoruz.