Hamburg Sivaslılar ve Sivasspor Taraflar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle Halk Ozanı Aşık Veysel, ölümünün 46. yılında türküleriyle anıldı.

Yoğun katılım oldu

Kentin Altona semtinde bulunan Hospital Strasse 111, TGH Haus 7 Salonu'nda gerçekleşen anma etkinliğine çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yoğun davetli katıldı. Aşık Veysel'in unutulmaz halk ozanlarından biri olduğuna dikkat çekildi.

Hayatından kesitler

Dernek Başkanı Ruhi Özer yaptığı selamlama konuşmasında Aşık Veysel'in önemli bir Ozan olduğuna vurgu yaparak hayatından kesitler aktardı. Çeşitli dernek başkanları yaptıkları konuşmalarda Aşık Veysel gibi önemli bir kişiliğin yeri hiçbir zaman doldurulamayacağını dile getirirlerken, her zaman saygıyla anılacağını ifade ettiler ve şiirlerinden bazılarını paylaştılar.

Gönül gözü önemli

Aşık Veysel'in gönül gözüyle gören insanlığa önemli bir ders olduğuna dikkat çekildi. Konuşmaların ardından Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan Köyünde doğan ve ölümünün 46. yılında anılan Aşık Veysel türkülerine ve şiirlerine geçildi. Dünyada unutulmaz eserler ve öğütler bırakan Aşık Veysel türküleri koro tarafından ve solo olarak da seslendirilirken, “Kara toprak”, “Uzun ince bir yoldayım”, “Dostum dostum”, “Ben gidersem” gibi unutulmaz türkülere davetlilerde zaman zaman eşlik ettiler.

Emine SONUGÜR / HAMBURG