Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert, milletvekillerinin PKK’nin uzantısı oldukları yönündeki söylemi kabul etmediklerini söyledi.

Seibert,”Federal Parlamento milletvekillerinin terörizmle ilişkilendirilmesi bizim için hiçbir şekilde anlaşılabilir değil” dedi.

Öte yandan Almanya Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu ise "Kan tahliline göre insanların aidiyetlerini belirleme dönemi 1945 te sona erdi ve bundan sonra da bir daha olmayacak" sözleri ile Erdoğan'ı eleştirdi.

PKK’yi Almanya’nın da terör örgütü olarak gördüğünü belirten Seibert, soykırım tasarısının kabulüne yönelik eleştiriler için,”Federal Meclis, egemen olarak kararını verdi. Karara saygı duyulması gerekir. Başbakan Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini bu husus çerçevesinde yürütmüştür” diye konuştu.

Alman hükümet sözcüsü ayrıca, bu tür görüşmelerin gizliliğine de vurgu yaptı.

ALMANYA TÜRK TOPLUMU BAŞKANI SOFUOĞLU ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ

"Kan tahliline göre insanların aidiyetlerini belirleme dönemi 1945 te sona erdi ve bundan sonra da bir daha olmayacak" sözleri ile Erdoğan'a göndermede bulunan Gökay Sofuoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında şunları dile getirdi;

"Geçtiğimiz gün federal parlementoda görüşülen görüşmede oy veren Türk asıllı Alman milletvekillerine karşı yapılan ölüm tehditlerini, ailelerine ve kendilerine karşı yapılan çirkin ve şiddet övücü çağrıları kınıyorum. Farklı düşüncelerin tartışılması şiddet dışı ve demokratik olgunluk içinde olmalıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun, ülkeler kendi geçmişleri ile yüzleşmelidir.. Yüzleşmek, hatalardan ders çıkarmak geleceği barış içinde yeniden inşa edebilmenin ön koşuludur.."