Merkezi Almanya'nın Duisburg kentinde olan ve Kuzey Ren Westfalya Eyaleti'nde çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Platformu Fikir Atölyesi'nin başkanlığa gazeteci Metin Es oy birliği ile seçildi.

Geçtimiz bahar ayında Duisburg Çalışma Grubu ve CHP'nin bileşini olarak kurulan kısa zamanda NRW Eyaleti'ne yayıldıktan sonra ismini Cumhuriyet Halk Platformu Fikir Atölyesi yaptıktan sonra sağlıklı büyüme ve örgütlenmenin yürütme kurulu seçildi. 

GAZETECİ METİN ES BAŞKAN SEÇİLDİ

Gazeteci Metin Es, oy birliği ile Fikir Atölyesi'nin başkanı seçildi. İkinci başkan Mehmet Tanlı, Genel Sekterliğe Dr. Aydın Sayılan ve Saymanlığa da Orhan Göktan getirildi. Diğer yönetim kurulu üyeleri Firdevs Doğan, Sami Şahintürk ve Hüseyin Sarıgül'den oluştu.

POLİTİK SİVİL İNSİYATİFTİR

Görev dağılımının ardından Fikir Atölyesi Başkanı Metin Es, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelip Almanya'da yaşayan, doktoru, avukatı, öğretmeni, gazeteci, işadamı, işçisi, ev hanımı gibi değişik meslek gruplarından Türkiyeli insanlar tarafından kurulmuş partiler ve dini cemaatler üstü politik sivil insiyatif hareketi olduğunu vurguladı. Metin Es, Fikir Atölyesi'nin hedeflerini şu şekilde dile getirdi:

LAİK DEMOKRASİYİ SAVUNUYORUZ

“Laik demokrasiyi ve insan haklarını savunuyoruz. Irkçılığa, yabancı düşmanlığa karşıyız. Adaletten, barıştan, özgürlükten yanayız. AKP iktidarı Türkiye 15 yıldan bu yana ülkeyi içinden çıkılmayacak sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlar, terör ve savaş ortamıyla baş başa bırakmıştır. Kutuplaşma ve ayrışma had safaya gelmiş ülkemiz ucu görülmeyen karanlık bir tunelin içine girmiştir.

Fikir Atölyesi olarak öncelikli hedefimiz demokrasinin korunması ve gelişmesi, Türkiye'nin hayat standartı yüksek bir hale gelmesi için siyasi mücadele vermektir”