Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), 12 Kasım’da "Faşizme ve Şeriat'a Hayır", ‘Demokrasi, Barış ve Özgürlük için’ adıyla Köln'de miting çağrısı yaptı. Mitinge konuşmacı olarak Alman Sol Parti ve Yeşiller temsilcilerinin yanında, Türkiye'den CHP, HDP ve ÖDP temsilcilerinin de davet edildiği açıklandı.  

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) imzasıyla çağrısı yapılan cumartesi günü düzenlenecek mitinge, Avrupa’nın farklı ülkelerinden 50 binden fazla insanın katılmasının beklendiği belirtildi.

ERDOĞAN KAYBEDERSE YARGILANACAĞINI BİLİYOR



Almanya Alevi Birlikleri Genel Başkanı Hüseyin Mat, konuya yönelik yaptığı özel açıklamasında şu çağrıyı yaptı: "Türkiye'de son dönemlerde yaşanılan durum Saray'daki Erdoğan'ın tek adam diktasının daha da perçinlenmek istendiğini göstermektedir. Erdoğan için varsa da yoksa da kendi geleceğini garantiye almaktır. Türkiye'nin yakılıp yıkılması Erdoğan'ın umrunda bile değildir. Kendisi kaybettiği zaman sadece Türkiye'de değil, uluslarası areneda da yargı yolu açılacaktır. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu ile belgeler bilinmektedir. Kürt bölgelerindeki bodrum katlarında vahşice katledilen insanlar unutulmadı. Alevilere, solculara ve sosyalistlere karşı yapılan zulüm ve tutuklamaları tüm kamuoyu bilmektedir. En son Cumhuriyet gazetesi ile HDP'li vekillere yapılan yıldırma, tasfiye ve susturma operasyonları bardağı taşıran son damla olmuştur.

Onun için Aleviler olarak sokağa çıkıyoruz: Gün, 'Laiklik ve Cumhuriyet' değerlerine sahip çıkma günüdür. Gün, kitlesel olarak 'Faşizme ve Şeriat'a Hayır' deme cesaretini gösterme günüdür.

CHP, HDP ve ÖDP DAVETLİ

Köln'de yapacağımız miting ile Türkiye'deki dostlarımızın yalnız olmadıklarını buradan haykırmak istiyoruz. Mitingimizde sadece Alevilerin taleplerini gündeme taşımayacağız. Kendisini dışlanmış hisseden sol- sosyalist ve tüm ezilenlerin taleplerini dile getireceğiz. Taşıyacağımız pankartlar ve yapacağımız konuşmalarda laiklik, Cumhuriyet ve parlamenter sistemin güçlendirilmesinin önemine vurgu yapacağız. Mitingimizde konuşmacılar arasında AABF yetkililerinin dışında Alman Sol Parti ve Yeşiller'in yanında Türkiye'den CHP, HDP ve ÖDP'li temsilcilere de yer verilecektir."  

DEMOKRATİK BİR CEPHE OLUŞTURALIM

AABF Başkanı Hüseyin Mat sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "12 Kasım Köln mitingine herkes kendi düşüncesi, görüşü ve sembolleriyle gelsin istiyoruz. Demokratik, laik, çağdaş hukuktan yana olanlar, evrensel insan haklarından yana olanlar, gelin şeriata gericiliğe karşı demokratik bir cephe oluşturalım. 12 Kasım günü tüm duyarlı demokratik çevreleri Köln'e çağırıyoruz."