Almanya'nın doğusundaki Chemnitz kentinde göçmen ve mültecilere karşı sürek avıyla başlayan ırkçı ve göçmen düşmanı politikalara karşı, 150’nin üzerinde kurumun çağrısıyla Berlin’de 13 Ekim'de büyük bir yürüyüş yapılacak.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) konuya yönelik bir açıklama yaparak 13 Ekim tarihinde düzenlenecek yürüyüşe çağrıda bulundu.

İşte o açıklamadan bir bölüm:

Almanya devletinin mülteci ve göçmen düşmanlığına dayalı politikalarının güçlendirdiği ırkçı faşist hareketin parlamentolara taşındığı, doğrudan iktidar olduğu veya iktidarı paylaştığı, mülteci ve göçmenlere yönelik saldırıların artık dünyanın gözü önünde ve polis desteğiyle yapıldığı bir süreçte ırkçılığa ve faşist harekete karşı mücadele etmek devrimci bir görevdir.

Bu bilinç ile hareket eden AGİF, ırkçı ve faşist hareketi güçlendiren yasa ve uygulamalarının teşhir etmek ve sokaktaki ırkçı, faşist saldırganlığın püskürtülmesinde antifaşist kitle hareketi içinde yer alacaktır.

Almanya’da gelişen ırkçılığa karşı belli bir kitle hareketinin olduğunu, dönem dönem yapılan kitlesel eylemlerde görmek olanaklıdır. Almanya’nın Münih kentinde 3 Ekim’de 40 bin kişi eyalet hükümeti tarafından Polis Yasası’nın sertleştirilmesini protesto etti. Hamburg’da 29 Eylül’de yaklaşık 35 bin kişi ırkçılığa tepki gösterdi. Birçok farklı kentte benzeri kitlesel eylemler yapıldı. 

13 Ekim’de Berlin’de 150’nin üzerinde kurumun çağrısıyla ırkçılığa karşı büyük bir yürüyüş yapılacak. “Açık ve özgür bir toplum için – dışlama değil dayanışma” şiarıyla yapılacak gösteriye on binlerce kişinin katılması bekleniyor. AGİF olarak ırkçılığa karşı gelişen bu kitle hareketinin doğal bir parçası olarak Berlin’de 13 Ekim günü yapılacak yürüyüşe çağrıda bulunuyoruz.

13 Ekim yürüyüşün çağrı sayfası:

https://www.aufstehen-gegen-rassismus.de/kampagne/aufruf/