Anket sonuçları, Ekim ayından beri Almanya'da yaşanan mülteci krizinin en çok, yabancı karşıtı ve sağ popülist olarak tanınan AfD partisine yaradığını gösteriyor.

Baden-Württemberg'te eyalet Başbakanı Yeşiller Partisi'nden Winfried Kretschmann. Kamuoyuna yansıyan anket sonuçlarına göre eyalette Yeşiller'in oyu yüzde 28 görünüyor. Merkel'in Partisi, Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) yüzde 34, sosyal demokrat SPD yüzde 15, liberal çizgideki FDP yüzde 6. Sol Parti yüzde 5,5 ve yabancı karşıtı sağ popülist AfD ise yüzde 11'lerde.

TÜRK TOPLUMU'NUN GİRİŞİMİYLE KAMPANYA BAŞLADI



Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde Türk Toplumu’nun daveti ile bir araya gelen çeştili dernekler, 13 Mart 2016 da yapılacak eyalet parlamentosuna alman pasaportlu göçmenlerin katılımını sağlamak için kampanya başlatılmasını karar altına aldı.

Farklı alanlarda çalışmalar yapan derneklerin 13 Mart seçimlerinde kendi çevresindeki seçmenleri sandığa yönlendirmek için ortak sloganlı bir kampanya başlatması benimsendi.

OY HAKKINI KULLAN

Oy hakkını kullan şeklinde bastırılacak afişler, el ilanları, cadde levhaları,
sosyal medyada kullanılacak logolarla (ayırmaç) konuyu gündemde tutmayı hedefleyen dernek yöneticileri, bu seçim kampanyasının 2017 de yapılacak federal seçimler içinde bir ortak çalışma kültürü oluşturacağı düşüncesinde birleştiler.

Baden-Württemberg Türk Toplumu dışında toplantıya, DİTİB, UETD, ATGİAD, KSİ gibi dernek yöneticileri katıldılar.

Önümüzdeki günlerde daha yoğun katılımın beklendiği kampanya aynı zamanda farklı dernekleri bir araya getirmesi açısından da önem kazanacak bir yan etki olacağı belirtildi.

EMEKLİLER GRUBU DESTEK VERDİ



Dernekler toplantısından sonra İlk olarak Stuttgart ta toplanan ve Kadriye Aslan tarafından yönetilen emekliler grubu kampanyaya destek vererek gençleri daha aktif olmaya çağırdılar.

Ev sahipliğini üstlenen TGBW başkanı Gökay Sofuoğlu, "13 Mart eyalet seçimleri diğer seçimlere göre daha bir önem taşıyor.

Irkçı ve İslam düşmanı söylemleri ile halkı mülteciler karşısında korkuya dayanan bir şekilde örgütlemeye çalışan AfD adlı partinin güçlenmesi ve parlamentolara girme tehlikesinin artması,

Almanya’da yaşayan göçmen toplumu için bir tehlike oluşturmaktadır. Bu tehlikeye hep birlikte karşı koyma sorumluluğumuz var. Türk asıllı seçmenler ne kadar yoğun seçimlere katılırlarsa, AfD nin oy oranında o kadar düşme görülecektir. Bu nedenle 13 Mart tarihine kadar tüm gücümüzü seçmenlerin oy vermeye gitmesi için harcamalıyız” dedi.