20 yıldır Mannheim'da faaliyet gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mannheim, bu yılki çalışma dönemine yeni bürolarında merhaba diyecekler. 21 Ekim 2017 Cumartesi günü gerçekleştirecekleri açılış töreniyle üyelerine ve dostlarına yeni  bürolarının tanıtımını yapacaklar.

ADD Mannheimyaz tatili sonrasında 2017/18 çalışma dönemine Ekim ayında hızlı bir başlangıç yapacak. Yaz tatilinde mevcut bürolarından taşınınan ve yeni bürolarında faaliyetlerine devam edecek olan ADD Mannheim, büro açılışını 21 Ekim Cumartesi günü saat 16:00’da gerçekleştirecekler. Bu yıl, aynı zamanda Mannheim’da kuruluşlarının 20. yılını kutlayacak olan ADD Mannheim, yeni projelerini de hayata geçirecek olmanın sevincini yaşıyor.

„Halkevi Projesi“ adını verdikleri çalışma programı ile öncelikli olarak gençlere ve çocuklara yönelik etkinlikler yapacaklarını açıklayan dernek başkanları Fatma Gürpüz ve Esra Kunt Derikesen, bununla beraber yetişkinlerin de kendilerini geliştirebilmeleri için çeşitli kurslar ve faaliyetler sunmayı hedeflediklerini belirttiler.

ADD Mannheim, yeni büro açılışından sonraki ilk büyük etkinliğini, 28 Ekim 2017, Cumartesi günü Ali Müller Gemi'de düzenleyecekleri Cumhuriyet Balosu ile gerçekleştirecekler. Saat 19:00´da başlayacak olan Cumhurıyet Balosuna tüm halkımızı davet etmektedirler.

Sanat ve kültür faaliyetlerine ADD Mannheim‘ín yeni çalışma döneminde de ağırlık vereceklerini belirten eş başkanlar, 3 Kasım 2017 tarinde saat 19:30´da Bürgerhaus'ta Utku Erişik'in „Hoşgelişler Ola“ adlı oyununu tiyatro sevenler ile buluşturacaklar.

Haziran ayı itibarı ile yoluna Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu ile devam etmeye karar veren ADD Mannheim, bu sayede daha güçlü ve daha sağlam adımlarla çalışmalarına devam edeceklerini duyurdular.

Eylül ayında, Atatürk’ün Almanya ziyareti sırasında Bad Kreuznach'ta kaldığı otelde gerçekleştirilen Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu üye dernekler toplantısına katılan ADD Mannheim, aldıkları kararlar ile dernekler arası iletişimi ve güç birliğini arttıracaklarını ama en önemlisi Atatürk ilkelerinin ve devrimlerinin tüm dünyada tanıtılması ve yol gösterici olması konusunda yol haritasını belirlediklerini aktardılar.

Son olarak ADD Mannheim eş başkanları sözlerini şu şekilde tamamladılar: 'Son zamanlarda yaşadığımız zorlukları derneğe desteklerini hiç eksik etmeyen dostlarımız ve sevenlerimiz ile atlattık. Bu sebepten derneğin her zamankindan daha güçlü olarak sanki küllerinden yeniden doğdu. Yönetim kurulumuzun herbir üyesinin inanılmaz gayret, çaba ve emek vermeleri sayesinde derneğimiz bugünlere geldi.  Devir aldığımız 20 yıllık mirasın sorumluluğu ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca bundan sonrası için de çok umutlu ve mutluyuz.‘