Gizli Vezir Devlet beyin desteğiyle meclise getirilen anayasa değişiklik paketi 339 ‘evet’ oyu alarak referanduma sunulacak. Meclisteki oyunu kazanan Saray Sultanı telaş içinde acelece referanduma gidip bir an önce kendisini ömürboyu baştepe Sarayına Sultan yapacak. Erdoğan tek kişilik bir oyunda gol atan kaptan olarak tarihe geçmek istiyor.

Kenan Evren’de 12 Eylül Darbesi'nden sonra hazırladığı 1982 Anayasasını referanduma sunduğunda yüzde 91.37 'evet' oyu almıştı. Diktatörlerin ortak bir özelliği terör ve şiddet ortamını yaratıp ardından güçlü lider, güçlü devlet propagandısıyla halkı kendilerini seçmeye zorlamalarıdır.

Bugünkü mevcut Parlamentonun – Kenan Evren’in danışma meclisi döneminde olduğu gibi – hiç bir fonksiyonu yok. Parlamento dışa karşı göstermelik bir legitimasyon aracı olarak kullanılmaktadır. Saray Sultanı Erdoğan’ın uzun zamandan beri meclisi dikkate aldığı da yok, hele 15 Temuz 2016 sonrası olağanlaştırdığı diktatörlüğüne son verip iktidarını meclise devretmeye hiç niyetli de değil. Yapılacak bu referandumun sonucu ‘evet’ veya ‘hayır’ da olsa pek bir şeyin değişeceğine inanmayanlardanım.Buna rağmen Diktatörlüğe ve Savaşa karşı Demokrasi ve Barış için mücadele etmeyi insani bir görev olarak görmekteyim.Bundan dolayı ben de sonucu ne olursa olsun ‘Hayır’ diyerek, tek bir oyuncu için proğramlanan bu oyunu bozmamız gerektiğine inanıyorum.

Henüz seçim maratonu başlamadan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtuluş’un 24 Ocak 2017 basın toplantısındaki açıklamaları referandum sürecinin kanlı terör olaylarıyla dolu geçeceğinin haberini vermektedir. Numan Kurtuluş bu açıklamalarıyla resmen halka Erdoğan'ı seçmezseniz ‘göreceğiniz vardır’ diyerek tehdit etmektedir.

7 Haziran 2015 genel seçimleri sonrası Türkiye’nin adım adım içine yuvarlandığı bu terör ve şiddet ortamı kesintisiz devam ediyor.

24 Ocak 2017 tarihli basın toplantısında da bu durumun devam edeceğini belirten Numan Kurtuluş, "Suikastlar, canlı bombalar devam edebilir. Arkasındaki güçlerle Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini engellemek istiyorlar” dedikten sonra devamla “Her türlü tedbirlerimizi alıyoruz, referandumda evet oyundan sonra bu terör örgütlerinin hiçbir sesi çıkmayacak hale gelirler. Çok titiz çalışmalar yürütülüyor. Bu terör örgütlerinin referandumdan sonra sesleri solukları iyice kısılacaktır" deyip resmen terör örgütlerinin bir televizyon kumandası gibi ellerinde olduğunu itiraf etmektedir. Bu terör örgütlerini istedikleri ve ihtiyaç duyduklarında düğmeye basıp harekete geçireceklerdir.

Saray Sultanı başkan seçilmediği taktirde ülke bugünden daha yoğun bir şekilde kan gölüne çevrilecektir. Numan Kurtuluş’un bu açıklaması aynı zamanda Erdoğan’ın seçilmemesi durumunda köşesine çeklip kuzu kuzu beklemeyeceğinin tehditvari bir itirafıdır.

AK Parti referandum kampanyasını Şubat ayında başlatacaklarını ve bu oyunun başkaptanı olarakta Erdoğan’ın sahaya çıkacağını duyurdu. Erdoğan vatandaş parasıyla yine meydanlarda gürleyip halkı biribirine karşı kamplaştırıp oy avcılığına çıkacaktır. Daha aydınlık bir gelecek için hep birlikte Demokrasi ve Barış için Diktatörlüğe ve Savaşa ‘Hayır’.