Hâkim sınıflar, faşistler, yobazlar, sömürücüler, halk düşmanları, yeşil sermayenin esiri olmuş uşak ruhlular, korkuyorlar, korksunlar.

CHE GUEVARA isminden korkuyorlar. CHE resimli tişörtlerden dahi korkuyorlar. Gerçekten, 'ürkütücü' gerçekten, 'korkutucu' CHE GUEVARA ismi, genelde yerkürede sermaye çevrelerinin, özelde ülkemizde hâkim sınıfların ve sermaye çevrelerini tedirgin etmektedir.

CHE GUAVARA ismi, sermeye çevrelerinin çıkarlarına çomak sokmaktadır. Sömürüye, emek gaspına, adaletsizliğe, haksızlığa karşı direncin ve mücadelenin sembolik ismidir.

CHE GUEVARA ismi, Türkiye hâkim sınıflarının, AKP devletinin, geleneksel devlet aklının amansız düşmanı ve korkulu rüyasıdır. AKP devletinin, kurmaylarının, geleneksel devlet aklının geceleri kâbusları olacak kadar, 'korkulu' ve tedirgin edicidir.



Bu nedenledir ki, AKP devleti, kurmayları ve bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM başkanlık divanında oturan, zatın da, korkulu düşmanı kâbusları olmaktadır. Ve olmaya devam edecektir.

Bu nedenledir ki, TBMM başkanı İsmail Kahraman, CHE GUEVARA'a saldırma, 'cesaretini' göstermeye yeltenmiştir.

TBMM başkanı İsmail Kahraman korkularını dile getirirken, kendince, 'haklı'dır. TBMM başkanı İsmail Kahraman, Rize de yaptığı açıklamasın da; «Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara'nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya'da, Küba'da, Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil. Tarihim bir değil. Benim kendi tarihim ve insanlarım var. Onlarla övüneceğim. Garip. Fatih'i Dünya tanıyacak ama Türkiye tanımayacak"

Her şey den önce, CHE GUEVARA bir kahramandır. Dünya halkları, CHE GUEVARA'yı ezilen ve sömürülen halkların kahramanı olarak kabul eder ve algılarlar. Devlis. Yani Liseli Devrimciler bu nedenlerdir ki, CHE GUEVARA'yı kendilerine rehber olarak alırlar.

AKP devleti ve TBMM başkanı İsmail Kahramanın ülkemiz toplumsal güçlerine, 'örnek' olarak sunmaya çalıştığı şahsiyetler, halklarımız nezdinde itibar görmeyen, ya katil veya işgalci olarak anılan halk düşmanı şahsiyetlerdir. Tabi ki, Devlis. Yani Liseli Devrimciler, bu şahsiyetleri kendilerine rehber olarak almayacakladır. Elini halklarımızın, ötekileştirilmiş toplumsal güçlerimizin kanına bulayan, katiller, canilerin isimlerini köprülere, caddelere verebilirsiniz ama halklarımızın gönlüne sokamazsınız.

İşte, halk düşmanı Katil Yavuz Selim'in ismini 3. Boğaz köprüsüne, 3 milyon orman ağacını, doğanın ve İstanbul'un akciğerlerini katlederek, 'verebilirsiniz' ama halklarımız kabul etmeyerek, lanetleyerek anarlar.

İsmail Kahraman'ın; '' Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya'da, Küba'da, Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz.'' Haddini bil, eğer bugün, 'infazlardan' ve 'katiller den' söz konusu yapacaksan, dön bir kendi, tarihine bak, 'atam diyerekten' sahip çıktığın katillere bak. Kardeşlerini boğazlayan, kendi çocuklarını, sübyanları boğazlatarak katliam yapan, çocuklarının katili olanlara bak. Babasını ve en yakın çevrelerini, 'zehirleterek' katledenlerin kimler olduğunu göreceksin.

Bugün ideolojik olarak bağ kurmaya çalıştığınız, IŞİD, EL NUSRA, ÖSO gibi katiller ordusunun, insanları boğazlaması, henüz sıcaklığı koruması gözlerinizden kaçmamalıdır. Akrabalığınız olan bu katil, tecavüzcü çetelere bakarsan, 'katillerin' ve 'infazcıların' kimler olduğunu görürsün.

CHE GUEVARA'ya laf söyleyeceğin zaman, bin kere düşünüp, 'bir fırın' ekmek yemelisin. Önce kendi kirli tarihinle hesaplaşmalısın. Haddine midir senin CHE'ye laf söylemek?.

İsmail Kahraman; Che Guevara için ''Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı."

CHE GUEVARA gerçekten, 'eşkıya'dır' ama eşkıya lığın ülkemiz tarihinde önemli bir yeri vardır. Ülkemizin dağlarında ormanlık alanlarında eşkıyalık, efsaneleri konu olan, romanlarımızda, tarihimizde,

Şiir'lerimizde, kısacası edebiyatımızda önemli yer tutmaktadır. Latin Amerika tarihinde, edebiyatında CHE GUEVARA efsanelere konu olan, 'eşkıya'dır. Kahramanlık destanlıklarına konu olan, bir 'eşkıya'dır. Bir de tarihte halklara zulüm eden, sömürü çarkının işlemesi için uğraş verenler vardır. Bunlarda kendilerine, 'eşkıya' denmesinden yana dırlar. Bunlar halklarımız nezdinde, zalim, halk düşmanı, faşist ve yobaz eşkıyalar olarak anılırlar.

Son söz; korkuyorsunuz, korkmalısınız. CHE GUEVARA ismi tüm sermaye çevreleri ve uşakları, işbirlikçileri için korkutucu olmaya devam edecektir. İsmail Kahraman için de, korkutucu olması normaldir!

Bir sonraki yazımda buluşmak üzere!

28 Ağustos 2016