Belki de yazının başlığı şöyle olmalıydı

"kral çıplak ama teba görmüyor”

BEYNİ YIKANANLAR ve REFERANDUM SONUÇLARI

Bir zamanlar bizim ceberut devlet, daha açık ifadeyle Türkiye Cumhuriyeti devleti bizi "komünist-anarşist" diye katleder ve zindanlara tıkarken "bunlar komünist, beyni yıkanmış" diye halkı aldatırlardı.

AKP iktidarı seleflerinden farklı olarak "terörist" tanımını tercih etti ve avladıkları her muhalife “terörist” damgası vurdu. AKP basınına, yargısına göre Ahmet Şık da terörist, imzacı akademisyenler de… Buna kayıtsız şartsız inananların oranı ülkemizde neredeyse %50. Velhasıl devletin propaganda aygıtlarının etkilediği insanlar çoğunlukta.

Görülüyor ki beyni yıkananlar bir avuç “terörist” değil. Halkımızın çoğunluğu.

Biliyor musunuz "katil devlet" diye slogan atmak düne kadar suç değildi. Zira bizim devletimizin "katilliği" kendi yasalarınca da, AHİM kararlarınca da tescillenmişti. Bunları anlattığımızda - belgelerle ortaya koyduğumuzda sesimizi duyan çok az insan var. Dizilerden veya devletin beyin yıkama makinesinden başını kurtarabilen çok küçük bir kesim.

Süreç içinde görüldü ki asıl beyin yıkayan devletlerin kendisi. Devletlerin ellerinde muazzam bir propaganda - beyin iğdiş etme makinesi var. Kültür bakanlığından eğitim bakanlığına hatta ilkokullardan üniversitelere kadar bu makinenin kurumları durumunda.

Velhasıl bu devasa devlet aygıtını elinde tutan erk, AKP, sermaye sınıfının da desteğiyle daha bir süre bu yalan makinesini çalıştıracak, zulmünü arttıracak ve “beyin yıkamaya” devam edecektir.

Özcan Yaman’ın dediği gibi, kapitalist barbarlığın en hayâsız sürdürücülerinden olan AKP devletinin yıktığını onarmak onyıllar sürecektir. Orta yaşa gelenler yani biz bu “düzelmeyi” göremeyeceğiz büyük ihtimalle.

Ama buna rağmen umudumuzu koruyacak ve kral çıplak demeye devam edeceğiz.

fotoğraf: adil okay