Benim oyum HAYIR!

Çünkü ülkemizin bekası, halklarımızın ekonomik refahı, toplumsal güçlerimizin kendilerini inandıkları gibi, mensup oldukları etnik kimliğinin gereklerini yerine getirerek yaşamaları, dillerini konuşmaları için, benim oyum, HAYIR!

Farklı inanç topluluklarının kendilerini ifade etmeleri, inandıkları gibi yaşamaları, inançlarının gereğini özgürce yerine getirebilmeleri için, benim oyum, HAYIR! Emekçilerin, emeklerinin karşılığını almaları, bulundukları iş alanlarında sendikal haklarını elde ederek, özgürce üretim yapabilmeleri için, benim oyum, HAYIR!

Laik bir ortamda, herkesin, inanan veya inanmayan, farklı inançlara sahip olan toplumsal güçlerimizin hayat tarzlarına karışılmadan, rahatça yaşayabilmeleri için, benin oyum, HAYIR! Kadınların cinsel ayrımcılığa uğramaması, erkek egemen toplum tarafından, 'horlanmaması' ve cinayetlere uğrayarak katledilmemeleri için, benim oyum, HAYIR!

Eğitimin evrensel ölçekte olduğu gibi, bilimsel, özgür ve yarışabildikleri bir ortamın yaratılması ve sadece parası olanın değil, tüm eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimlerini alabildikleri bir ülke yaratabilmek için, benim oyum, HAYIR!

Bilimsel Üniversite kürsüleri, bilimsel akademik kariyer edinenlerin önlerinin açılması, beyin göçünün engellenmesi ve akademisyenlerin tutuklanmadığı ve haksızlığa uğramadığı bir ülke yaratmak için, benim oyum, HAYIR!

Gazetecilerin özgürce görevlerinin icra etmeleri, halklarımıza, yerküredeki yaşayan insanlığa doğru haber aktarmalarının önünün açılması için, benim oyum, HAYIR! Hayvanlara saygı duymayan, insanlara da, saygılı davranmaz, hayvanlara saygılı davranmak ve haklarının korunması için, benim oyum, HAYIR!

Kamu mallarının talanının engellenmesi, rüşvet, kamu ihalelerine fesat karıştırma ve ülkemizin kaynaklarının soyulmasının engellenmesi için, benim oyum, HAYIR! Ülkemiz topraklarını nükleer santrallere açarak, derelerimizi, vadilerimizi kirletmektedirler. Nükleer Santral ve HES Hidra Elektrik Santralleriyle kirlenmesini engellemek için, benim 'oyum, HAYIR! Açık hava müzesi konumunda olan ülkemizin, ormanlarının, yeşil vadilerinin, kıyılarının yağmalanıp, talan edilmesini engellemek için, benim oyum, HAYIR!

Demokrasiye bir türlü bağışıklığı olmayan ülkemizin, tek adam diktatörlüğü tarafından açık faşist diktatörlüğe doğru yol almasını engellemek için, benim oyum, HAYIR! TBMM Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, itibarı yerle bir olmuştur. Türkiye halklarını temsiliyet ten uzak sadece, Sarayın diktatörlük arzularını tatmin etmeye yönelik faaliyetlerin engellenmesi için, benim oyum, HAYIR!

Kendi oy aldıkları insanlara, kendi varlıklarına, 'ihanet eden' bir Parlamentoya ve üyelerine ders vermek için, benim oyum, HAYIR! En önemlisi, komşu ülkelerinin iç işlerine müdahale ederek, asker TSK Türk Silahlı Kuvvetlerini göndererek, işgal güçleri gibi davranmayı engellemek için, benim oyum, HAYIR!

Coğrafyamızda bölgesel savaşın önüne geçmek için, benim oyum, HAYIR! Her fırsatta, 'eeyyy Batı, eeyyy Esed, Rusya' söylemini dilinden düşürmeyen ama bütün çabaları, Esad, Kaddafi, Saddam olmak yolunda ilerleyen bir diktatör heveslisini engellemek için, benim oyum, HAYIR!  

Anayasa referandumunda oyum, HAYIR olacaktır!

Şimdi soruyorum, ya sizin oyunuz?

Benimle birlikte, HAYIR demeye var mısınız?

23 Ocak 2017