Yaptığı karşılıksız iyiliklerle gönüllerde taht kuran Zeki Uygur, ABD'de yaşayan Türkler tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitiren, usta tiyatro oyuncusu Nejat Uygur'un, ABD'de yaşayan beyin cerrahı ağabeyi Zeki Uygur için New York'un Manhattan semtinde, müdavimi olduğu Ali Baba Terrace Lokantası önünde cenaze namazı kılındı. Zeki Uygur'un eşi Ayla Uygur, oğulları Halit ve Feridun Uygur ile çok sayıda seveni tarafından son yolculuğuna uğurlanan Zeki Uygur 86 yaşındaydı. 1954-57 yılları arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde genel cerrahi uzmanlığı eğitimini tamamlayan Uygur, İstanbul Kasımpaşa Hastanesi beyin cerrahisi bölümünde görev yapmış ve 1969 yılında tabip albay rütbesiyle deniz kuvvetlerinden emekli olduktan sonra da New York'a göç etmişti.

ABD'de yaşayan Türkler tarafından 'Zeki Baba' olarak anılan Zeki Uygur, 1970'lerde New York Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği dürüstlük mücadelesiyle çağdaş Amerikan toplumunun en saygın kişiliklerinden biri haline gelen ve ibretlerle dolu yaşam öyküsü Al Pacino'nun başrolünü oynadığı 'Serpico' adlı filme konu olan 'Paco' lakaplı ünlü dedektif Frank Serpico'yu ölümden döndüren doktor olarak da tanınmıştı.

New York'ta görev yaptığı dönemde, bir narkotik operasyonunda yakın mesafeden yanağından vurulduktan sonra, kendisini Türk Beyin Cerrahı Zeki Uygur'un yaşama döndürdüğü efsane polis Paco, gectiğimiz yıllarda DHA muhabirine, "Vurulduktan sonra, kapımda polis koruması olmasına karşın kendimi güvende duymuyordum. Amerikalı doktorlara da güvenim yoktu. Hatta bana ilişkin başka hesapları vardı. Dr. Uygur hem benim yaşama dönmemi sağladı, hem de beni korudu. O günden bu yana Türkler'e hayranlık duyuyorum" demişti.