AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Kapıkule Gümrük Kapısı’nda hizmete açılan yeni yolcu salonlarıyla ilgili, ‘Kapıkule’de bekleme’ sorununu asgariye indirmek için gerekli adımları atıyoruz. Bu kapsamda hizmete açılan iki yolcu salonu gümrüğe gelen vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeneroğlu açıklamasında şunları ifade etti:

“Kapıkule, Avrupa’ya yaşanan yolcu hareketliliğinin en yoğun olduğu sınır kapımızdır. Aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci sınır kapısı olan bu güzergâhtan her yıl yaklaşık 5 milyon yolcu giriş-çıkış yapmaktadır. Yine Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve anavatanında yıllık iznini geçirmek için yola çıkan milyonlarca vatandaşımız en çok Kapıkule Gümrük Kapısı’nı tercih etmektedirler. Bilhassa Temmuz ve Ağustos aylarında giriş-çıkışların yoğunluğundan dolayı burada uzun kuyruklar oluşabilmektedir. Geride bıraktığımız yaz döneminde de beklenmeyen sorunlar yaşanmış, insanlarımız maalesef saatlerce kuyrukta beklemek durumunda kalmıştır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın çalışmaları neticesinde Kapıkule Gümrük Kapısı’nda hizmete açılan 700 metrekare büyüklüğündeki iki yolcu salonu, gümrüğe gelen vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Sınır kapısındaki pasaport ve muayene işlemleri gibi hizmetler, hem giriş hem de çıkış bölümlerinde birbirinden bağımsız olan bu yeni yolcu salonlarında daha rahat şartlarda verilecektir. Yeni salonlar yolcuların tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde tasarlanmış ve son teknolojilerle donatılmıştır. Bu sayede yapılan işlemler esnasında beklemelerin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca Kapıkule Gümrük Kapısı dışında Avrupa ile bağlantı kuran Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda da yenileme çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşlarımız için alternatif gümrük kapısı da daha kullanışlı düzeye ulaşacaktır.”