İşte o açıklama:

Brüksel'de toplanacak Avrupa Birliği Parlamentosu, 15 Nisan 2015 tarihinde "sözde soykırım kararı"nı ilan edecektir.

Kararla, üye ülkelerin parlamentolarının da bu hukuk tanımaz hamleye ortak olmaları istenecek, son tahlilde Kurtuluş Savaşı'mız sözde mahkûm edilmek istenecektir.

Milletimizi ve devletimizi bir bütün olarak hedef alan, "Kürdistan Projesi"nin önünü açmayı hedefleyen söz konusu kararı protesto etmek amacıyla - Avrupa genelinde - AB temsilcilikeri önünde uyarı nöbeti düzenliyoruz.

Açıklanacak AB Parlamentosu kararıyla, Parti'mizin AİHM'de elde ettiği tarihi zafer asla ortadan kalkmıyor. AİHM'nin 2. Dairesi'nin "Perinçek-İsviçre Davası"na ilişkin aldığı 17 Aralık 2013 tarihli karar, AB parlamenterleri tarafından açıkça hiçe sayılmaktadır.

AB parlamenterlerini uyarıyoruz: 1) Hukusuzluğa imza atmayın, 2) ABD'nin kanlı Ortadoğu planlarına alet olmayın, 3) yenilgisini paylaşmayın.

Amerikancı AB Parlamenterleri'nin başını çektiği bu son çırpınışla da ABD emperyalizmi hedefine ulaşamayacaktır. Karşılarında her zaman bilimin ışığında mücadele yürüten Vatan Partisi'nin fedailerini, Büyük Türk Milleti'ni bulacaklardır.

Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği'miz, yurtsever oluşumlarla birlikte AB'li parlamenterleri aydınlatacak, uyaracaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur,