Konya’nın Karapınar ilçesinde 1970 yılında dünyaya gelen Sağlamer 6 yaşında Strasbourg’a geldi. Strasbourg ve Mulhouse Üniversitelerinde eğitim gören belediye başkan adayı Sağlamer makina, motor teknisyenliği ve sosyal bilimlerden mezun oldu. Akademik çalışma içinde derneksel yönetim tezi yapan Sağlamer son 15 yıldır  aktif siyasetin içinde bulunuyor.

Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin partisi ‘Halk Hareketi için Birlik Partisi’ (UMP)’de 10 yıl üye olan aday Sağlamer, geçtiğimiz Kasım ayında partiden istifa etti. Bağımsız Parti adayı olan Sağlamer ‘siyasette olan herkes üst kademelere tırmanmak ister. Benim hedefimde her zaman Belediye başkanı olmak istiyordum. Bugüne kadar Fransa siyasetinde partiler özellikle farklı kültürlerden gelenleri, cumhuriyet değerlerini, yurttaşlık, saygı ve yurt sevgisini önemsemedi. Artık bunun değişmesi gerekiyor. Herkese eşit olunması şart. Fransa’nın temel değeri ve simgesi olan özgürlük, eşitlik, kardeşlik yeniden sağlanmalı. Bu değerlere çok önem vermeliyiz’.

Strasbourg Belediye Başkanlığına 8. aday olan Tuncer Sağlamer Çarşamba günü kentin İll nehri üzerinde cafe,bar gemi’de yapılan basın toplantısında Fransız basını’na adaylığını açıklayarak sürpriz yaptı. Yaklaşık 20 basın mensubun bulunduğu gemide yapılan basın toplantısı herkes için ayrı bir sürpriz oldu. Belki Strasbourg’ta nehir üzerinde gemide yapılan aday tanıtımı bir ilke  imza atılmış oldu.

Seçim kampanyasını ‘Halk Alternatifi’ ismi altında sürdüren aday Sağlamer kampanyanın sembolünü portakal rengi ve mandarin meyvesini seçti. Nedeni’ni açıklayan Sağlamer ‘ turunç rengin birleştirici, dinamizimi simge ettiğini ayrıca vitamin zengini olan mandarin dilimlerini ise  kentin mahalle, semtlerini sembolize ettiğini söyledi’. Herkesin oylarını bekleyen aday Sağlamer, Strasbourg merkezinde yaklaşık 19 bin vatandaşımız yaşıyor bunlardan 9-10 bin seçmen kapazitesi bulunuyor. Her iki seçimde hepinizin oylarınızı bekliyorum diye herkesin sandığa gitmesini tavsiye etti. Emlakçılık sektöründe çalışan ve Strasbourg’ta çok sayıda sivil toplum derneklerinde farklı görevlerde bulunan aday Sağlamer’in Belediye Başkanlık adayı herkese sürpriz oldu. Aday Sağlamer artık bundan sonra  hepiniz sürprizlere açık olun mesajı verdi.