Açıklamada şu sözlere yer verilmekte;


"Biz, Süryani (Asuri/Arami) halkının politik, toplumsal sivil örgütleri ve bağımsız aydın ve aktivistleri olarak yabancı ülke silahlı kuvvetlerinin Suriye’ye askeri müdahalesini kesinlikle reddediyoruz.


BETHNAHRİN VE DÜNYA KAMUOYUNA ,


Askeri çözüm denemesi Suriye’ye ve bölgeye daha fazla istikrarsızlık getirecek ve dünya barışını tehlikeye sokacaktır. Biz, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği öncülüğünde yeni bir Cenevre konferansını –daha önceki iki bildirimizde de açıkladığımız gibi – Suriye’deki sorunu çözmek için tek şans olarak görüyoruz.

İki seneden fazla süren amansız savaş, etnik ve dini azınlıkları ve özellikle Hristiyanları iki cephe arasında bırakmıştır. İsyancı gruplar, Cephet El-Nusra cihatçıları tarafından yönetilmektedir.

El-Kaidenin alt örgütü olan Cephet El-Nusra, başta ABD olmak üzere Batı ülkeleri tarafından terörist olarak ilan edilmiştir. Cihatçı gruplar ve Selefiler, dünya kamuoyu önünde fütursuzca kadınların ırzına geçiyor, çocukları öldürüyor, din adamlarını kaçırıyor, kellelerini uçuruyor. Bu çeteler Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye - sözüm ona Batı ülkelerinin taraftarları – tarafından destekleniyorlar. Cihatçı ve selefi çeteler imha araçlarını kullanmaktan çekinmiyorlar. Bu nedenle 21 Ağustos 2013 zehirli gaz saldırısı bu çeteler tarafından kullanılmış olması kuvvetle muhtemeldir.

Batı ülkelerinin, Suriye’deki kimyasal silah saldırısını dikkatle ve ve objektif şekilde incelemesi gerekir. Batı ülkelerinin, Suriye rejiminin böyle bir şey yapmayacağını düşünmemesi, akıl ve izandan uzaklaştığını gösterir. Kimyasal silah saldırısının Suriye rejimi tarafından kullanıldığı açık ve net ispatlanmadan yapılacak her türlü askeri saldırıyı, cihatçı ve selefi çetelere destek olarak anlayacağız. Bunun anlamı da şudur: Suriye’de demokrasi ve insan hakları değil, Batı ülkelerinin sadece stratejik çıkarları önemlidir.

Geçen asırda Türkiye’de Hıristiyan halkların nüfusu soykırım, sürgün, yurdundan kovma ile önemsiz bir rakama düşürülürdü. Tarih kendisini tekrarlıyor; gene Hıristiyanlar bir Türk pususuna düşme tehlikesi ile karşı karşılar. Doğu Hıristiyanları kendilerini Batı ülkeleri tarafından terkedilmiş ve yalnız hissediyor. Daha evvel Irak’ta olduğu gibi kitle halinde göçe zorlanıyor ve dünya kamuoyu bunu gözü kapalı seyrediyor. "

DÜNYA KAMUOYUNDAN ASKERİ MÜDAHALEYE KARŞI ÇIKMALARINI BEKLİYORUZ: AKSI TAKDİRDE TÜM KATILANLARIN ELLERİ MASUM HIRİSTİYANLARIN KANINA BULAŞACAKTIR.

BETHNAHRİN AYDINLARI VE AKTİVİSTLERİ


Almanya Süryani Federasyonu
(HSA),Beth-Sefro Othuroyo/Suryoyo (Belçika), Hamburg Süryani Kültür Derneği (Almanya) ,Mor Gabriel Derneği Hamburg (Almanya), Dr. Yusuf Güney (Avusturya), Gabriel Azar (Hamburg Meryemana Kilisesi heyeti başkanı), Zeina Alkan (Turkiye), Yuhanen Danho (Türkiye), Ferit Sağ (Almanya), Murat Arslan (Türkiye), Johannes Gauro (İsviçre), İshak Akyüz (Almanya, Shabo Boyacı (Türkiye), Özcan Metin (Türkiye), Jakob Tan (Almanya), Gilgamesh Gabriel (Avustralya), Suphi Shmuel (Avusturya), İsoh Malke (Almanya), Fikri Göksal (İsveç), Hanna Mezopotamya (Almanya), Turan Gulo (Hollanda), Malke Girre (Türkiye), Gabriel Oussi (İsveç), Nuri Şen (Almanya), Ayüb Dano (Türkiye), Adnan Oyal Awrohum Geliyo (Almanya), Seyfi Genç (Türkiye), Hazni Aktaş (Türkiye), Daniel Begic Masse (Türkiye), Hanna Kerkinni (ABD),Sait Eser (İsveç), İbrahim Seven (Almanya), Abut Can (Almanya), Kenan Araz (Almanya), Kermo Cilli (İsveç), Aydın Aslan (Belçika), Nail Beth-kinne (Belçika), Aydın Ünval (Belçika), Süleyman Arpaz (Almanya), Gabriel Uygur (Hollanda), Emil Shalalo (ABD), Josef Kopar (İsveç), Sabri Yildiz (İsveç), Musa Ergün (İsveç), Fehmi Aykurt (Mor Gabriel Derneği Hamburg – Başkan), Aziz Kurt (Almanya), Aminuel Akbaş Ravi (İsviçre),Yaşar Ravi (İsviçre), Ursus Ravi (İsviçre), Fehmi Bessara (İsviçre), Aziz Sak (İsviçre), Kerim Kayar (İsviçre), Denho Ravi (İsviçre), Bedia Akbaş (İsviçre), Meryem Kangus (Hollanda), Yosef Bahdi (Hollanda), Yusuf Haddadoğlu (Avusturya), Emanuel Poli (İsveç), Cemil Konutgan (Almanya), Denho Ishak (İsveç), BarSawmo BarAbrohom (İsveç), Hamurabi Beth Shammas Stayfo (Türkiye), Metin Akyol (Almanya), Özcan Can (Almanya), Zeitoun Athour (Avustralya), Simon Betar (İsviçre), Emily Korkis (Almanya), Aryo Sağ (Almanya), Hikmet Sağ (Almanya), Michayel Yacoub (Almanya), Melis Korkmaz (Almanya), David Sallum (Almanya), Abdülmesih Barabraham (Almanya), Amanuel Eker (Almanya), Hanno Bayru (Almanya), Aslan Gabriel (Avusturya), Yakup Atuğ (Türkiye), Suat Arslanlar (Hollanda), Robert Rhawi Akbaş (Hollanda), Sanharip Gorgis (Hollanda), Ninos Gorgis (Hollanda), Adnan Challma Kulhan (Hollanda)