Pınar Selek'in babası ve aynı zamanda avukatı olan Alp Selek, toplantıda yaptığı konuşmada, "Davayı anlatabilmem için ortada bir hukuk olması lazım" dedi. Davanın hukuk dışı işlemlerle ve sahte belgelerle yürütüldüğünü söyleyen Selek, "Pınar büyük işkenceden geçti eminiyette, aklın alamayacağı büyük işkenceden. Fakat Mısır Çarşısı ile ilgili tek sual sorulmadı. Çünkü patlama olmuştu . Pınar'da her hangi bir patlayıcı yoktu. Araştırmasıyla ilgili bilgi istediler. Astılar kolu çıktı, elektrik verdiler. Fakat araştırmasıyla ilgili herhangi bir isim alamayınca Pınar onların büyük düşmanı oldu." diye konuştu.

 

Gecede konuşma yapan Strasbourg Belediye Başkanı Senatör Roland Ries, Selek'in yalnız olmadığını Strasbourg ve Avrupa'nın desteklediğini söyledi.

Starsbourg Üniversitesi Başkanı Kern ve Rektör Beretz ise "İfade, bilim çalışmalarında özgürlükler kısıtlanmamalı, üniversite Selek'in arkasında pes etmeyeceğiz. İstanbul'da çıkan müebbet kararı hepimizi çok üzdü ama Selek'e olan destek bizi mutlu kılıyor. Hepimiz Selek için kenetlenip dayanışmamıza devam edeceğiz" şeklinde konuştular.

 

Selek. "Bu dayanışma benim için çok önemli. Benim tek bir hedefim var ülkeme dönmek. Ben biliyorum ki ben haklıyım. Ve biliyorum ki kazanacağız. Ama bu bir an önce olsun istiyorum. Sevdiklerimin yanına bir an önce döneyim istiyorum" dedi.

 

Selek'in babası ve avukatı Alp Selek ise şunları söyledi:  "Toplantı yapıldı. Salon tıklım tıklımdı. O kadar ilgili ve etkililiydi ki insanlar, tamamen yapılan Türkiye'deki mahkeminin son kararının haksızlığını hem davayı dinleyenler hem de buradaki insanlar bir mücadele aşkıyla Pınar'a sahip çıkmaya başladılar. Bu mücadele bugün yapılan bir kaç toplantıyla değil bu dava sonuçlanıncaya kadar devam edeceği inancı geldi bende. "

Toplantıda, 24 Ocak'ta İstanbul'da yapılan duruşmayı izlemeye giden Fransızların Çağlayan Adliyesi önünde çektiği, Selek'e verilen desteğin yeraldığı fotoğraflardan oluşan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Toplantı boyunca zaman zaman perde de Haliç ve Galata Kulesi'nin fotoğrafları gösterilirken saz ve flüt dinletisi de yapıldı.

Fransız basınının da takip ettiği toplantının sonunda düzenlenen resepsiyonda Türkiye'de yaşanan hukuk süreci konuşuldu. Resepsiyonda ayrıca Pınar Selek için imza kampanyası başlatıldı.