Siyasi gerekçelerden dolayı Türkiye'yi  terk etmek zorunda kalan Belçika Göçmenler Kolektifi (BGK) üyesi Hüseyin Aras,  11 Nisan günü evi polislerce basılarak gözaltına alındı.


Aras, Türkiye’ye iade edilmek üzere Antwerpen yakınlarında bulunan  kapalı cezaevine gönderildi.


Hüseyin Aras`ın, insan hakları ihlallerinde dünyada ilk sıralarda yer alan Türkiye’ye iade edilmesi durumunda hayati tehlike yaşayacağından endişe duyulmaktadır.


Hüseyin Aras'ın üyesi bulunduğu Belçika Göçmenler Kolektifi (BGK) yaptığı açıklamada, konuya acil olarak başta Uluslararası Af Örgütü (ai) ve İnsan Hakları Kuruluşları olmak üzere, duyarlı demokratik çevrelerin müdahale ederek sahip çıkmasını dile getirdi.  Açıklamada "Hüseyin Aras serbest bırakılmalı ve hukuki işlemleri itinayla dikkate alınmalıdır, Hüseyin Aras’ın iltica talebi kabul edilmeli ve derhal serbest bırakılmalıdır " talebi ileri sürüldü.


Hüseyin Aras'ın Türkiye'ye  iadesi durumunda Belçika hükümetinin cezaevlerinde sistematik olarak işkencenin devam ettiği Türkiye gibi sicili kabarık bir ülkenin rejimi ile suç ortaklığı yapılacağına dikkat çekilerek,  Hüseyin Aras derhal serbest bırakılmalıdır dendi.