Rüşvet vermeyince pasaportu yırttılar

KARA yolunu tercih ederek tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen Avrupalı Türkler, Sıla Yolu'nda rüşvet sıkıntısı yaşamaya devam ediyor.

Altı haftalık yaz tatillerini memleketleri Ordu’da geçirmek için ailesi ile birlikte Almanya’nın Hamburg ketinden kara yolunu tercih ederek yolculuğa çıkan İhsan Tekkaya (46), Sırp polise rüşvet vermedi diye pasaportu yırtılarak cezalandırıldı.

RÜŞVET VERMEME CEZASI
Macaristan’dan Sırbistan’a girerken Sırp sınır kapsında yaşadığı olayı üzüntü ve şaşkınlıkla anlatan Tekkaya,

“Aslında yolculuğumuz çok rahat geçiyordu. Macaristan’dan Sırbistan’a girerken Sırp polisi bizden pasaportlarımızı istedi. Bizde kendisine pasaportları verdik. Bir müddet sonra benden hiç bir neden yokken 5 Euro istedi. Bende nedenini sorunca, el kol hareket yapmaya başlayıp kızmaya başladı. Daha sonra bir şeyler söyleyip bana pasaportumun yırtık olduğunu gösterdi ve gülerek pasaportları bana uzatarak ‘hadi git’dedi. İnanın pasaportumu o yırttı. Benim pasaportumu kısa sure önce Macar polisi kontrol etmişti, sorun yoktu. Kısacası istediği rüşveti vermeyince pasaportumu yırtarak, kendine göre beni cezalandırmış oldu” diyerek Sırp polislerinin tutumundan şikayet etti.