Mahmut Özkan

Yürütme Kurulu üyeleri içinden görevlendirilen  Hasan Aksu, Metin Ayçiçek, Ufuk Bektaş Karakaya ve Mahmut Turabi Özkan'ın katılarak konuşmalar yaptığı toplantının birinci bölümünde; Avrupa Sürgünler Meclisinin kuruluşu 15 Aralık 2012 den bugüne kadar yaptığı faaliyetleri, hedefleri, proğramı , çalışma ilkeleri ve önümüzdeki döneme dair yapılacak çalışmalar, sunumlarla toplantıya katılan kitleye anlatıldı.


Yapılan konuşmalarda; Sürgünün bir insanlık suçu olduğu ve sorununun 1915 Ermeni tehcirinden günümüze 12 Mart, 12 Eylül süreçlerinde de yoğun biçimde devam ettiği, Sürgünlerin tüm haklarının geri iadesi,Vatandaşlıktan atılanların vatandaşlıklarının geri iadesi, Sürgünde yaşayanlara yönelik tüm takibatların son bulması, Interpol üzerinden tutuklama gibi uygulamalara son verilmesi,Sürgünlerin siyasi özgürlüklerine yönelik yasal düzenlemeler yapılarak ülkelerine onurluca, serbestçe ve hiç bir tutuklamaya mağruz kalmaksızın geri dönebilmesi,Mallarına el konulan sürgünlerin mal varlıklarının geri iadesi gibi çalışma hedefleri koyulduğunu ve bu hedeflerin mücadele edilerek kazanlabileceği  dile getirildi.

İkinci bölümünde ise katılımcıların soruları ve önerileri alındı. Toplantıya katılanlardan 23 kişi, katkı vermek ve çalışmaları desteklemek için gönüllü olarak Meclis üyeliğine yazılı başvuru yaptı.

Toplantıda, Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM) üyeliğine  başvuran isimler şunlar; Metin Cansız, Suat Bozkuş, Işık İşcanlı, Vedat Gültekin, Yılmaz Güneş, Hayri Akyol, İbrahim Dinç, Serkan Akgündüz, Tuncay Arslan, Haşim Kılınç, Sercan Akbaba, Kamer Unutkan, Hüseyin Akbaba, Asuman Kaplan, Yaşar Gülmez, Meltem Yiğit, Sinan Topaç, Turap Tercan, İsmail Kızılgöz, Cem Duman, Nurettin Kılınç, İsmail Aslan, Nurcan Yıldırım,

Olumlu ve verimli bir şekilde bitirilen toplantı sonrası, toplantıyı organize edenlerin açık büfe şeklinde organize ettiği ve kollektif hazırladığı  eziz yemekler yenildi. Müzik eşliğinde türkü ve marşlar söylendi.

Dostça sohbetlerin yapıldığı ve tanışmaların olduğu toplantıda, katılanlara, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen tüm Sürgün yüreklere teşekürler edilerek, omuz omuza birlikte mücadeleyi büyütmek için çağrılar yapıldı ve toplantı  saat 23.00 civarında son buldu.

Avrupa Sürgünler Meclisini (ASM) tanıtım toplantıları, Yürütme kurulu üyelerinin katılımıyla, 5 Nisan Hannover, 6 Nisan Bielefeld, 12 Nisan Bern, 26 Nisan Straßburg, 27 Nisan Paris, 4 Mayıs Köln, 4 Mayıs Viyana`da yapılmaya devam edilecek.