Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Dalil Boubakeur ise bugün cuma namazından sonra Paris Büyük Camii önünde IŞİD terörüne karşı eylem çağrısı yaptı. Boubakeur, Fransa'da yaşayan Müslümanları Gourdel'in anısına yarın Paris Cami önünde toplanmaya davet etti. CFCM Başkanı, İslam'la hiçbir ilgisi olmayan sapık bir inanış uğruna kana susamış teröristlerin işlediği katliamları kınadığını aktardı.


Paris Büyük Camii'nden yapılan açıklamada da IŞİD'in barbarca eylemleri ve terörünün kınanacağı kaydedildi. Tüm Fransa'daki Müslümanlar ve dostları da İslam adına işlendiği belirtilen bu terör eylemlerini kınamaya davet edildi. İslamofobi karşı Ulusal Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri ise ne İslam ne de diğer dinlerle ilgisi olan bu katillere karşı büyük öfke duyduğunu ifade etti.

Aralarında Senato Başkan Yardımcısı Bariza Khiari'nin de bulunduğu öne çıkan 20 Müslüman isim yayınladıkları bir bildiriyle Herve Gourdel'in öldürülmesini sert şekilde kınadı. Mesajda, "Fransalı Müslümanlar olarak bizim adımıza konuştuğunu iddia eden bu vahşi varlıkları şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi. Açıklamada barış dini olan gerçek İslam'ı temsilde bütün Müslümanlara görevler düştüğü de vurgulanırken, Müslümanlar İŞID terörünü kınamaya davet edildi. (Zaman)